GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Ξανά ελεύθερος ο «χρυσοδάκτυλος» ιερέας που εξαπατούσε άνεργους

Ξανά ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 30χρονος ιερέας που κατηγορείται ότι εξαπάτησε συνολικά 166 ανέργους στους ...

Ξανά ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 30χρονος ιερέας που κατηγορείται ότι εξαπάτησε συνολικά 166 ανέργους στους οποίους έταζε θέσεις εργασίας.

Ο 30χρονος είχε συλληφθεί και το 2008 – όταν δεν ήταν ιερέας – και πάλι για εξαπάτηση ανέργων αλλά και πάλι τότε του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στον 45χρονο συγκατηγορούμενό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι αποζημίωσε ήδη κάποια από τα άτομα που αξίωσαν την επιστροφή των χρημάτων τους, επειδή δεν έπιασαν πουθενά δουλειά. Οι συνήγοροί του -μάλιστα- ανέφεραν ότι οι αποζημιώσεις αυτές προσεγγίζουν μέχρι στιγμής τις 20.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι συνήγοροι επεσήμαναν ότι από τα 166 άτομα που κατά το κατηγορητήριο εξαπατήθηκαν, μόλις τα 11 κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι επιθυμούν την ποινική δίωξη του 30χρονου.

Τα υπόλοιπα άτομα, όπως ανέφεραν, περιλήφθηκαν στη δικογραφία, καθώς εμφανίζονται να έχουν καταθέσει διαφορά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, που προορίζονταν για τον ιερέα.

Ο κατηγορούμενος, που χειροτονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και λειτουργούσε εθελοντικά σε ενορία του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, δεν φορούσε κατά τη διαδικασία της απολογίας το ράσο του. Άκουσε δε με ανακούφιση την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας, ενώ κατά την αποχώρηση από το δικαστικό μέγαρο έβαλε το ράσο του, αρνούμενος να κάνει οποιαδήποτε σχόλιο για την υπόθεση στους δημοσιογράφους.

Ο συγκατηγορούμενος του ιερέα φέρεται να υποστήριξε ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση και ότι ουδέποτε πήρε χρήματα από τα φερόμενα ως θύματα ή μίλησε μαζί τους.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 45χρονος γνώρισε τον ιερέα σε νυχτερινό κέντρο, όπου ο ίδιος δούλευε κατά το παρελθόν και πήγαινε ο 30χρονος για διασκέδαση, πριν ακόμη φορέσει τα ράσα.

Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση