GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδια ακροδεξιών σε εκδήλωση με ομιλητή τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ

Επεισόδια σε εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον πρώην ηγέτη των τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, έγιναν το απόγευμα στη Λεμεσό της Κύπρου...


Επεισόδια σε εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον πρώην ηγέτη των τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, έγιναν το απόγευμα στη Λεμεσό της Κύπρου.
Μέλη του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής Κύπρου (ΕΛΑΜ) εισέβαλαν στο κτήριο που γινόταν η εκδήλωση και έσπασαν τα τζάμια φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.
Τα μέλη του ΕΛΑΜ φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα τυλιγμένα σε ελληνικές σημαίες.
Στην αίθουσα βρισκόντουσαν εκατοντάδες ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι όπως και ο πρέσβης των ΗΠΑ. Η αστυνομία κάλεσε ενισχύσεις και τα μέλη του ΕΛΑΜ απομακρύνθηκαν.
Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Γεάδης Γεάδη ανέφερε πως η αντίδραση σχετιζόταν με την παρουσία του κ. Ταλάτ ο οποίος όχι μόνο δεν έπρεπε να είναι προσκεκλημένος σε εκδήλωση για το κυπριακό στις ελεύθερες περιοχές αλλά θα έπρεπε να είναι καταζητούμενος ως σφαγέας του ελληνισμού.
Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης εξέφρασε την οργή της κυβέρνησης για τα επεισόδια σημειώνοντας πως δεν θα επιτραπεί σε κανένα να τρομοκρατήσει την διατύπωση της ελεύθερης αποψης και να χειραγωγήσει τη δημοκρατία.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης αύριο θα ζητήσει ευθύνες από αυτούς που είχαν καθήκον να επιτηρούν την ασφάλεια. Επίσης προειδοποίησε ότι θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα ο νόμος για τα μέλη του ΕΛΑΜ.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση