GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ονομαστική ψηφοφορία σήμερα ο αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες»

Σε ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, θα τεθεί σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η υπουργική τροπολογία που παρατείν...


Σε ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, θα τεθεί σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η υπουργική τροπολογία που παρατείνει για ένα εξάμηνο, τον αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών, από το 1974 μέχρι σήμερα.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα, είχε προκαλέσει όχι μόνο τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

«Υπάρχει χρόνος μέχρι την Πέμπτη που θα ψηφιστεί η διάταξη, για να κατατεθούν προτάσεις από όλους ώστε να γίνει καλύτερη και να μην υπάρχει καμία σκιά για τις προθέσεις των κομμάτων», δήλωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Σε ότι αφορά τον μεταναστευτικό κώδικα, η συζήτηση και ψήφιση του οποίου ολοκληρώνεται σήμερα, τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος χαρακτήρισαν αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης απέναντι σε ένα σύγχρονο νομοθέτημα, όπως είπαν, που αντιμετωπίζει με ρεαλιστικό τρόπο το πρόβλημα.

«Αυτό το νομοσχέδιο αποκαθιστά αδικίες, καταργεί γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, δίνει λύσεις για τη νόμιμη μετανάστευση. Είναι βέβαιο ότι θέτουμε πλέον τις βάσεις για μια εθνική στρατηγική για την μετανάστευση», υπογράμμισε ο κύριος Μιχελάκης.

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, έκανε λόγο για προβληματικές διατάξεις του νομοσχεδίου ενώ, έδωσε έμφαση στο θέμα της ιθαγένειας, ιδιαίτερα για παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα και δεν έχουν γνωρίσει, όπως είπε, άλλη πατρίδα.

«Το μεταναστευτικό οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε χωρίς φοβικότητες και ιδεοληψίες. Η λύση δεν είναι να το ξορκίσουμε ούτε να το υποτιμήσουμε αλλά να εφαρμόσουμε ρεαλιστικές πολιτικές. Σήμερα κάνουμε ένα βήμα. Δεν λύνουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα. Βάζουμε όμως ένα σημαντικό λιθαράκι», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Πρόσθεσε δε ότι βρίσκεται στην τελική του ευθεία το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, θα δοθεί προς διαβούλευση και πολύ γρήγορα θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση οπότε και θα δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση