GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη επιχειρηματίας για απάτη σε βάρος δημόσιων νοσοκομείων

Ένα άνδρα 55 ετών συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στη Γλυφάδα μετά από έρευνα της οικονομικής αστυνομίας. Ο 55χρονος φέρεται ως ο «πρ...


Ένα άνδρα 55 ετών συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στη Γλυφάδα μετά από έρευνα της οικονομικής αστυνομίας. Ο 55χρονος φέρεται ως ο «πρωταγωνιστής» μιας απίστευτης απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ποσού που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.
Ο συλληφθείς και αντιμέτωπος πλέον με βαριά κακουργήματα, φέρεται ότι υπερκοστολογούσε, μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων, ιατρικά είδη. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να εξαπατήσει τις διοικήσεις μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, όπως ο Ευαγγελισμός, το Θριάσειο, το Παίδων, το Ιπποκράτειο, κ.ά. νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. Η σύλληψη του επιχειρηματία έγινε σε πολυτελές συγκρότημα μεζονετών στη Γλυφάδα , ενώ στο γκαράζ υπήρχε ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο Φεράρι αξίας περίπου των 200.000 ευρώ.
Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα τουλάχιστον ενός μήνα , η οποία ξεκίνησε με εντολή της Εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράικου, και ολοκληρώθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνου.
Πλέον, ο 55χρονος και οι τυχόν συνεργοί του – οι εισαγγελικές αρχές εκτιμούν ότι είχε πρόσωπα που τον «συνέδραμαν» μέσα από τα νοσοκομεία κατηγορείται για κατάρτιση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, απόκρυψη εισοδημάτων – φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη .
Σύμφωνα με πληρηφορίες στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του αναφέρεται ότι τον Αύγουστο του 2008 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 ο 55 και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρίας εμπορίας ιατρικών ειδών «S T Medisal εμπορία ιατρικών ειδών» «παρέστησε ψευδώς σε διοικήσεις νοσοκομείων και υπαλλήλους αρμόδιους για τις προμήθειες, πως τα είδη που τους προμήθευε είχαν αγοραστεί από Κυπριακή εταιρία «Praxis Company» στις τιμές που αναγράφονται στα τιμολόγια και πως έπρεπε να ενσωματωθεί στην τελική τιμή και το κέρδος του».
Στην πραγματικότητα – λέει το κατηγορητήριο- «τα ιατρικά είδη δεν είχαν αγοραστεί με την μεσολάβηση της Κυπριακής εταιρίας, η οποία συστάθηκε μόνο και μόνο για να έχει μοναδικό πελάτη την εταιρία του κατηγορούμενου, αλλά απευθείας από τις προμηθεύτριες εταιρίες του εξωτερικού. Με αυτό τον τρόπο ο κατηγορούμενος αγόραζε τα ιατρικά είδη σε τιμές 241% χαμηλότερη από αυτή που εμφάνιζε στα τιμολόγια – δήθεν-αγοράς από την Κυπριακή εταιρία».
Σύμφωνα μάλιστα με πληρηφορίες, η οικονομική αστυνομία εντόπισε στον υπολογιστή του 55χρονου έναν σκληρό δίσκο όπου υπάρχουν όλα τα τιμολόγια σε ψηφιακή μορφή και ειδικό λογισμικό που έκανε τις υπερ-τιμολογήσεις. Ακόμη, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν 380 τιμολόγια που θεωρούνται πλαστά και εικονικά, αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ για τις «αγορές των ιατρικών ειδών από την Κυπριακή εταιρία».
Πάντως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές εκτιμούν πως ο 55χρονος είχε συνεργούς στα νοσοκομεία. Έτσι, ενώπιον των εισαγγελέων δεν αποκλείεται να βρεθούν περισσότεροι 100 δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή διοικήσεις νοσοκομείων αρμόδιοι υπάλληλοι για τις προμήθειες των νοσοκομείων
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση