GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον Αλεξανδρουπολίτη παπα- Πέτρο Κηπουρό βρήκε στην μακρινή Καμπέρρα

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον συντοπίτη μας Υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, κατά την περιοδεία του στην μακριν...



Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον συντοπίτη μας Υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, κατά την περιοδεία του στην μακρινή Αυστραλία. Στην πρωτεύουσα Καμπέρρα, συνάντησε τον Αλεξανδρουπολίτη παπα-Πέτρο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μετακόμισε οικογενειακώς εκεί και είναι εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της αυστραλιανής πρωτεύουσας.
Οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά από τον Έβρο και μάλιστα ο πατήρ Πέτρος βρήκε την ευκαιρία να καλύψει...φωτογραφικά την επίσκεψη του κ.Γεροντόπουλου στον ελληνικό κοινοτικό παιδικό σταθμό της πόλης, μια και όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν το πάθος του για την φωτογραφία.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συνεχίζοντας την περιοδεία του, συναντήθηκε ακόμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.Στυλιανό στο Σίδνεϊ. Τον επισκέφθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, συζήτησαν για αρκετή ώρα και ενημερώθηκε για το σημαντικό εκκλησιασικό, μορφωτικό, πολιτιστικό και εθνικό έργο που επιτελεί με τις διάφορες δράσεις της, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο για την πολυετή προσφορά του και εξέφρασε την στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και δεκαετίες στην Αυστραλία.
Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την πρωτεύουσα Καμπέρρα, όπου αρχικά κατέθεσε στεφάνι για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στο "Hellenic Memorial", παρουσία μελών της ελληνικής κοινότητας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ελληνικό κοινοτικό νηπιαγωγείο του Αγίου Νικολάου που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με έξοδα της τοπικής ελληνικής κοινότητας, αλλά και το επίσης ιδιόκτητο "Hellenic Club" το οποίο αποτελεί "πόλο έλξης" των ομογενών της Καμπέρρας, όπου και ξεναγήθηκε από την διοίκηση του.

Ακολούθως, ο κ.Γεροντόπουλος βρέθηκε στην έδρα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και είχε συνάντηση με τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Γερουσιαστές Άρθουρ Συνοδινό και Νίκο Ξενοφών και τους Ομοσπονδιακούς βουλευτές Μαρία Βαμβακινού και Νίκο Βαρβαρή. Τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα κυρίως στον οικονομικό τομέα αλλά και για τα εθνικά μας θέματα. Συζήτησαν το θέμα του συντονισμού και της συνεργασίας μαζί τους, προκειμένου να βοηθούν όσο μπορούν όχι μόνο τους ομογενείς μας στην Αυστραλία, αλλά και την πατρίδα μας όποτε αυτό χρειαστεί.

Ο κ.Υφυπουργός συναντήθηκε ακόμα με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας και είχε συζήτηση επί αρκετή ώρα για θέματα και προβλήματα που αφορούν τους ομογενείς της περιοχής του Σίδνεϊ.

alexandroupolisnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση