GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αστυνομικοί μπήκαν σε τουαλέτες σχολείων για να ελέγξουν αν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος

Εισβολή αστυνομικών σε τουαλέτες σχολείων της Καβάλας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου Μετά από εισαγγελική εντολή στην Κ...


Εισβολή αστυνομικών σε τουαλέτες σχολείων της Καβάλας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
Μετά από εισαγγελική εντολή στην Καβάλα, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι σε δημόσιους χώρους για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου και έχουν κοπεί εκατοντάδες πρόστιμα.
Σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, ένας αστυνομικός και ένας υγειονομικός υπάλληλος μπήκαν στα σχολεία (1ο, 2ο και 5ο Λύκειο) και εισέβαλαν κατευθείαν στις τουαλέτες των αγοριών για να πιάσουν επ” αυτοφόρω τους "δράστες".
Στη συνέχεια αφού διαπίστωσαν ότι υπήρχαν μαθητές που κάπνιζαν στις τουαλέτες, επισκέφθηκαν τους διευθυντές.
Αρχικά ενημέρωσαν πως η επιχείρησή τους είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα και στη συνέχεια απείλησαν πως την επόμενη φορά θα επιβληθούν πρόστιμα και θα κινηθούν διαδικασίες για πειθαρχικές διώξεις των διευθυντών και των εκπαιδευτικών που είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη των μαθητών.
Πολλά ερωτηματικά γεννά η προκλητική αυτή πρακτική, καθώς ακολουθήθηκε απέναντι σε ανήλικους μαθητές και έγινε μέσα σε σχολεία, που σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας οποιοσδήποτε δημόσιος χώρος ή μια οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία.
Οι μαθητές πρέπει να προσεγγίζονται με ειδική παιδαγωγική πρακτική, σημειώνει η εφημερίδα "Ριζοσπάστης", και όχι να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους τρομοκρατικούς ελέγχους και απειλές για πρόστιμα.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας καταγγέλλει το γεγονός και σημειώνει ότι δεν είναι τυχαία ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος που έγινε και σε κάθε περίπτωση στοχεύει στην τρομοκράτηση.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, "η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά την απαίτηση της ΓΑΔΑ να ζητήσει καταγραφή στοιχείων των σχολείων της αρμοδιότητας της Αστυνομίας και να "γνωριστούν με τους διευθυντές ανταλλάσσοντας απόψεις" και μετά τα δεκάδες κρούσματα διώξεων σε όλη την Ελλάδα απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους εργαζόμενους, υλοποιώντας στην πράξη το δόγμα "νόμος και τάξη".
Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ότι "υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων είναι οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο διευθυντής του σχολείου σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές.
Ειδικά για το θέμα του τσιγάρου αρμόδιοι είναι επίσης η Διεύθυνση Υγείας του νομού και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Κανείς άλλος δεν έχει λόγο γι” αυτό, πόσο μάλλον ο εισαγγελέας και η Αστυνομία".
Τέλος, καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές "να απαντήσουν, σαν μια γροθιά, στη βία και τρομοκρατία της κυβέρνησης, με την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική ΕΕ – κεφαλαίου – συγκυβέρνησης".
(Με πληροφορίες από εφημερίδα "Ριζοσπάστης", seleo.gr)
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση