GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αν ήμουν πρόεδρος την περίοδο της κρίσης θα όριζα Επίτροπο για την Ελλάδα!»

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε πως αν ήτα...


Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε πως αν ήταν πρόεδρος όταν ξέσπασε η κρίση, θα είχε ορίσει Επίτροπο ειδικά για την Ελλάδα.
«Εάν κατά τη διάρκεια της κρίσης ήμουν πρόεδρος της Κομισιόν, θα είχα ορίσει επίτροπο για την Ελλάδα. Θα ήταν αρμόδιος για τα περιφερειακά ταμεία, για τα δημοσιονομικά, την αγορά εργασίας, για όλα τα θέματα» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου μιλώντας στη «Sueddeutsche Zeitung» και συνέχισε:
«Έτσι οι Έλληνες υπουργοί δεν θα χρειαζόταν να τρέχουν σε διάφορους επιτρόπους και να εξηγούν όλα τα θέματα από την αρχή».
Ο Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ μιας περιορισμένης τροποποίησης των Συνθηκών, με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη της νομισματικής ένωσης, αλλά και υπέρ της εισαγωγής συστήματος πέντε ή έξι αντιπροέδρων της Κομισιόν, οι οποίοι θα ασχολούνται με την οικονομία, την εσωτερική αγορά, ενώ οι επίτροποι θα ασχολούνται με τα επιμέρους θέματα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση