GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κοκαΐνης

Είκοσι τέσσερα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ότι είναι μέλη ή στηρίζουν με την δράση τους τη μαφία της Καλαβρίας, τη Ντράνγκετα, συ...


Είκοσι τέσσερα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ότι είναι μέλη ή στηρίζουν με την δράση τους τη μαφία της Καλαβρίας, τη Ντράνγκετα, συνελήφθησαν στην Κάτω Ιταλία κατά την διάρκεια επιχείρησης της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνή εμπορία ναρκωτικών. Από το Περού και την Βολιβία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κοκαΐνη μεταφερόταν στην Βραζιλία όπου συσκευαζόταν και φορτωνόταν σε εμπορικά πλοία που απέπλεαν με προορισμό το λιμάνι Τζόγια Τάουρο, στην Καλαβρία.
Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση δυο τόνων κοκαΐνης. Για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, η ιταλική οικονομική αστυνομία συνεργάσθηκε με τις αστυνομικές αρχές άλλων δέκα ευρωπαϊκών χωρών.
Μέρος των ναρκωτικών, όπως μετέδωσαν ιταλικά μεσημβρινά δελτία ειδήσεων, είχε προορισμό το Βέλγιο και λιμάνια των Κάτω Χωρών.
«Συνεργασθήκαμε ιδιαίτερα αποδοτικά με τους συναδέλφους των νοτιοαμερικανικών χωρών, αρχίζοντας από την Βραζιλία, αλλά όσο και αν μπορεί να μοιάζει περίεργο, συναντήσαμε δυσκολίες στην ανταλλαγή στοιχείων με εισαγγελίες και αστυνομίες της Βόρειας Ευρώπης», σχολίασαν Ιταλοί δικαστικοί που συμμετείχαν στις έρευνες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση