GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν θα επανεξεταστεί η απόφαση για τον Πέρισιτς

Το συμβούλιο εφετών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) απέρριψε το αίτημα να εξετάσει ξα...


Το συμβούλιο εφετών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) απέρριψε το αίτημα να εξετάσει ξανά την απόφαση αθώωσης του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γιουγκοσλαβίας, Μόμτσιλο Πέρισιτς από τις κατηγορίες της βοήθειας και στήριξης εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Σαράγεβο και στη Σρεμπρένιτσα το 1993.
Η εισαγγελία του ICTY στις αρχές Φεβρουαρίου ζήτησε από το συμβούλιο εφετών να εξετάσει και πάλι την απόφαση σε δεύτερο βαθμό στην υπόθεση Πέρισιτς, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Το αίτημα της εισαγγελίας κατατέθηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, Νίκολα Σαϊνοβιτς, που ελήφθη στις 23 Ιανουαρίου 2014, όπως είχε αναφέρει ο εισαγγελέας του ICTY, Σερζ Μπράμερτς.
Το συμβούλιο εφετών απέρριψε όμως το αίτημα αναφέροντας ότι η εισαγγελία δεν παρείχε πειστικούς λόγους που θα ήταν προς το συμφέρον της δικαιοσύνης και για τους οποίους το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) θα μπορούσε να αποκλίνει από την πάγια νομολογία και να ανατρέψει την απόφαση αθώωσης του Πέρισιτς.
Ο Μόμτσιλο Πέρισιτς πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 27 χρόνια κάθειρξη, αλλά το συμβούλιο εφετών τον απάλλαξε απ” όλες τις κατηγορίες.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση