GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην επέτειο της εισβολής στην Κύπρο θα φτάσει στα κατεχόμενα το νερό από την Τουρκία

Ο επικεφαλής της παράνομης τουρκικής πρεσβείας στο ψευδοκράτος Χαλίλ Ιμπραήμ Αξά δήλωσε την Τετάρτη ότι η μεταφορά νερού από την Του...


Ο επικεφαλής της παράνομης τουρκικής πρεσβείας στο ψευδοκράτος Χαλίλ Ιμπραήμ Αξά δήλωσε την Τετάρτη ότι η μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα θα αρχίσει εκτός απροόπτου στις 20 Ιουλίου. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία καθώς συμπιπτει με την επέτειο των 40 χρόνων από τη τουρκική εισβολή.
Ο κ. Αξά είπε ότι τα έργα κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού συνεχίζονται και ότι το όλο έργο έχει στρατηγική σημασία, σε βαθμό μάλιστα που ενδέχεται να επηρεάσει και τις συνομιλίες.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα σχετικά με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το νερό για σκοπούς άρδευσης, καθώς υπάρχουν πολλές διαρροές στο σύστημα υδροδότησης του ψευδοκράτους.
Ο κ. Αξά είπε ακόμη ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στο ψευδοκράτος είναι πολύ ψηλή και πως αυτή επηρεάζει και την τιμή του νερού. Ανέφερε ότι είναι εφικτή η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία, υποδεικνύοντας ωστόσο πως μπορούν να μελετηθούν και εναλλακτικά έργα.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση