GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινική δίωξη κατά του δημάρχου Σάμου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του δημάρχου Σάμου Στυλιανού Θάνου προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου Αιτία η παράβαση του άρθ...


Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του δημάρχου Σάμου Στυλιανού Θάνου προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου Αιτία η παράβαση του άρθρου 28 παρ.1 του Ν.1650/1986 ,νόμου που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος...
Η υπόθεση εκδικάζεται στις 16.6.2014 από το τριμελές πλημμελειοδικείο Σάμου

Ή άσκηση της ποινικής δίωξης κοινοποιήθηκε στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις διότι σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο της αυτοδίκαιης αργίας του Δημάρχου από την Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Η εξέλιξη αυτή δεν εμποδίζει τον δήμαρχο να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 236 παρ. 2 του Ν. 3852/ 2010 θέση σε κατάσταση αργίας δημοτικού ή περιφερειακού άρχοντα δεν συνιστά πειθαρχική ποινή αλλά αποτελεί διοικητικό μέτρο, το οποίο έχει θεσπισθεί για το δημόσιο συμφέρον (ΣτΕ 1421/ 2011, Γν. ΝΣΚ 410/2006).

Συγκεκριμένα, με το διοικητικό μέτρο της αργίας, που επιβάλλεται σε περίπτωση παραπομπής για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση ή με την έκδοση καταδικαστικής απόφασης Ποινικού Δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, για τα πλημμελήματα της παρ. 1 του άρθρου 236 του ν. 3852/ 2010, τα αιρετά όργανα απομακρύνονται προσωρινά της ενεργού άσκησης των καθηκόντων τους, ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως το διοικητικό μέτρο της αργίας.

Έτσι, σε κάθε περίπτωση διασφαλίζεται το αδιάβλητο των ενεργειών της δημοτικής ή περιφερειακής αρχής (ΣτΕ 766/ 2006 και Γν. ΝΣΚ 456/2007). Ο ίδιος ο νομοθέτης στάθμισε την απαξία των περιοριστικώς αναφερομένων στο νόμο, πλημμελημάτων, και τη συνακόλουθη ανάγκη προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και διαφύλαξης του κύρους της αιρετής ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και επέλεξε το μέτρο της υποχρεωτικής αργίας, ως το πλέον πρόσφορο (ΣτΕ 27/ 2008).

i-samos.gr

1 σχόλιο

  1. Κι όταν ένα δήμαρχος δεν προασπίζεται τα του οίκου της ολότητας των κατοίκων του δήμου του, και κατ΄ επέκταση του δημοσίου, με απόκρυψη στοιχείων από τις δημόσιες υπηρεσίες και τη δικαιοσύνη, συνεργεία και των κατά περιπτώσεις νομικών του συμβούλων, τι γίνετε?, του δίνουν και αύξηση στη σύνταξη από το συνταξιοδοτικό πλεόνασμα, των πολιτών που έστειλαν στην αυτοκτονία??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση