GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότερα χρήματα ξοδεύουν οι Γερμανοί για κατανάλωση

Στο ποσό-ρεκόρ του 1,6 τρισ. ευρώ έφθασε η κατανάλωση στην Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η Ομοσπον...


Στο ποσό-ρεκόρ του 1,6 τρισ. ευρώ έφθασε η κατανάλωση στην Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας (Destatis).
Το ποσό αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας, σηματοδοτεί μια αύξηση κατά 2,5% από το 2012 και περίπου 30% από το 2000, ενώ εντάσσεται στη μακροπρόθεσμη τάση αύξησης της κατανάλωσης στη χώρα, όπου συχνά λέγεται ότι η ανάπτυξη εμποδίζεται από την περιορισμένη κατανάλωση.
Σχεδόν το 25% του ποσού που ξόδεψε κάθε νοικοκυριό αφορά στο κόστος διαμονής και στους λογαριασμούς ρεύματος, τηλεφώνου κ.λπ., ενώ το 13% δαπανήθηκε σε μετακινήσεις, τρόφιμα και αναψυκτικά.
Από τη στατιστική υπηρεσία, η τάση ερμηνεύεται ως συνέπεια των χαμηλών επιτοκίων, τα οποία αποθαρρύνουν τους Γερμανούς από την αποταμίευση.
Τα χαμηλά επιτόκια ωστόσο είχαν ως αποτέλεσμα και τη χρήση κατά 4% περισσότερο των πιστωτικών καρτών το 2013, με το 33% των νοικοκυριών να χρησιμοποιεί το «πλαστικό χρήμα» για τις μεγαλύτερες αγορές.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, οι Γερμανοί ξοδεύουν πλέον πιο πολλά χρήματα απ” ό,τι οι πολίτες στις περισσότερες χώρες-εταίρους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2012 η σχετική τάση αυξήθηκε κατά 0,8% στη Γερμανία, έναντι αύξησης 0,7% στο μέσο όρο της ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία μειώθηκε κατά 8,2% και 4% αντίστοιχα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση