GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Οι Τάταροι της Κριμαίας θα πάρουν τα όπλα αν εισβάλουν οι Ρώσοι!

Ο Μουσταφά Τζεμίλεφ, ο οποίος εκπροσωπεί τους Τάταρους της Κριμαίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο – γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- κάλεσε τη ...

Ο Μουσταφά Τζεμίλεφ, ο οποίος εκπροσωπεί τους Τάταρους της Κριμαίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο – γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί την κυριαρχία της Κριμαίας και τα δικαιώματα των ιθαγενών κατοίκων της, τους Τατάρους της Κριμαίας.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους της Ουκρανίας, ο Τζεμίλεφ, κάλεσε την Ουκρανία να επιδιώξει τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και να αναγνωρίσει το στόλο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα ως παράνομος εισβολέας που ενεργεί με επιθετικότητα.
Σύμφωνα με το Καυκασιανό Κέντρο, ο Τζεμίλεφ πρότεινε, επίσης την ιδέα του οπλισμού των Τατάρων της Κριμαίας στην περίπτωση ενός πολέμου με τη Ρωσία.
«Αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βία για την αντιμετώπιση των εισβολέων θα το πράξουμε. Οι μονάδες των Τατάρων της Κριμαίας, επί του παρόντος βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας και είναι έτοιμοι για πόλεμο», φέρεται να είπε [σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα].
Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση του πολέμου, οι Τάταροι της Κριμαίας θα ενώσουν τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας και θα πάρουν όπλα- «οι συζητήσεις σχετικά με αυτό είναι σε εξέλιξη», είπε.
Στο μεταξύ, ο διάδοχος του, ως επικεφαλής του Μεντζλίς (κοινοβουλίου) των Τατάρων της Κριμαίας, ο Ρεφάτ Τσουμπάροφ, ζήτησε από τους ανθρώπους του να σχηματίσουν ειδική επιτροπή για να διαβουλεύονται επί της τρέχουσας κατάστασης στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας στην επίλυση του ζητήματος στην χερσόνησο, σημειώνει το dunyabulteni.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση