GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η επίσκεψηΒενιζέλου στην Ουκρανία αποτελεί πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα"...

Στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή Αρτηρία» της τηλεόρασης του ΑΡΤ, που φιλοξενήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμί...


Στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή Αρτηρία» της τηλεόρασης του ΑΡΤ, που φιλοξενήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης, σχολιάζοντας την τρέχουσα διεθνή πολιτική επικαιρότητα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Ουκρανία αποτελεί πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα που ρίχνει νερό στο μύλο των νεοναζί.
Η ελληνική προεδρία αποτυγχάνει παταγωδώς να διαδραματίσει το θεσμικό της ρόλο, όταν εγκρίνει πολιτικά και ενορχηστρώνει διπλωματικά τις επαφές του Υπουργού Εξωτερικών με πρόσωπα που εκφράζουν και υποθάλπουν φιλοναζιστικές και αντισημητικές ιδέες και συμπεριφορές, είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αβραμίδης εξήγησε πως, οι ενέργειες του Υπουργού Εξωτερικών πυροδοτούν τα θεμέλια της μακραίωνης ελληνορωσικής φιλίας, θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο τα συμφέροντα του Ελληνικού και Κυπριακού λαού, καθώς και τη φυσική υπόσταση της μεγάλης κοινότητας των Ελλήνων της Νοτιοανατολικής ρωσόφωνης περιοχής, τη στιγμή που απειλείται όχι μόνον η ελληνική γλώσσα, με την επιχειρούμενη απαγόρευση των μειονοτικών γλωσσών, αλλά και η ίδια τους η ζωή από τους ακραίους εθνικιστές.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του, πως το σχέδιο θρησκευτικού και πολιτισμικού διχασμού της Ουκρανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη λαμβάνει σταδιακά την απάντησή του τόσο από τη ρωσική αντίδραση, όσο κι από τη φυσική της σύμμαχο και στο Σύμφωνο της Σανγκάης, Κίνα.
Ο κ. Αβραμίδης διαβεβαίωσε πως, οι ενέργειες του κ. Βενιζέλου δεν συνάδουν με το ελληνικό κοινό αίσθημα, ενώ προσβάλλουν βάναυσα τη δημοκρατική παράδοση της χώρας και την αδιάλειπτη εναντίωση των Ελλήνων απέναντι στην εξάπλωση του νεοφασιστικού φαινομένου στην Ευρώπη.
Κλείνοντας, ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επεσήμανε πως, ο ρόλος της χώρας μας επιβάλλεται να είναι σταθερά προσανατολισμένος στην εδραίωση κλίματος ειρήνης και στην καλλιέργεια του αμοιβαίου σεβασμού για τη δημιουργική συνύπαρξη των ευρωπαϊκών λαών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση