GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σέρρες: Βρήκε στην αυλή της ενεργή χειροβομβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Μια χειροβομβίδα από την εποχή του Β” Παγκοσμίου Πολέμου βρήκε στην αυλή της γυναίκα από το Ν. Σούλι Σερρών. Η γυναίκα έσκαβε το χ...


Μια χειροβομβίδα από την εποχή του Β” Παγκοσμίου Πολέμου βρήκε στην αυλή της γυναίκα από το Ν. Σούλι Σερρών.
Η γυναίκα έσκαβε το χώμα και βλέποντας την χειροβομβίδα νόμισε πως επρόκειτο για πέτρα ή κέλυφος χελώνας. Όταν διαπίστωσε ότι ήταν χειροβομβίδα, την άφησε προσεκτικά στο σημείο που τη βρήκε και απομακρύνθηκε από την αυλή της.
Το πρωί της Τρίτης ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εξουδετέρωσης της χειροβομβίδας. Στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, το ΕΚΑΒ και ειδικοί πυροτεχνουργοί του στρατού, που απομάκρυναν τη χειροβομβίδα και στη συνέχεια την εξουδετέρωσαν σε ακατοίκητη περιοχή, μακριά από το χωριό.

«Ήταν τυχερή που δεν τράβηξε την περόνη» δήλωσε, αναφορικά με το περιστατικό, ο πυροτεχνουργός Χρυσοβαλάντης Ντυμένος, επισημαίνοντας πως παρότι ήταν υλικό του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, η χειροβομβίδα ήταν ενεργή.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η αντιπρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ν. Σουλίου, Στέλλα Σπανουδάκη, δήλωσε πως πρόκειται για τη δεύτερη χειροβομβίδα που εντοπίζεται στην ίδια αυλή. Η πρώτη είχε βρεθεί πέρυσι από τους ενοικιαστές του σπιτιού και είχε εξουδετερωθεί και πάλι από ειδικούς πυροτεχνουργούς.
Πηγή: Seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση