GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασαφές πως θα οργανωθεί η εισφορά στον Μηχανισμό Εκκαθάρισης των τραπεζών

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι πρόκειται να υπάρξει μια «αληθινή διελκυστίνδα» για το πώς...


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι πρόκειται να υπάρξει μια «αληθινή διελκυστίνδα» για το πώς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθούν να συνεισφέρουν ποσά στον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης των τραπεζών, επισημαίνοντας ότι ιδίως οι γερμανικές τράπεζες θα πληγούν σημαντικά.
«Παραμένει ακόμη ασαφές πώς ακριβώς θα οργανωθεί αυτή η εισφορά», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στο Βερολίνο και πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ως τώρα υποβάλει πρόταση στις κυβερνήσεις.
Οι ηγέτες της ΕΕ έκαναν το τελικό βήμα για την δημιουργία της τραπεζικής ένωσης χθες, συμφωνώντας να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ευρωπαϊκός φορέας για να αναδιαρθρώνει και να εκκαθαρίζει τις προβληματικές τράπεζες. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε προβλέπει την δημιουργία ενός ενιαίου ταμείου για την διαδικασία αυτή μέσα σε οκτώ χρόνια. Η Γερμανία επέμεινε στο ότι δεν πρέπει οι 18 χώρες της ευρωζώνης να μοιράζονται τα κόστη για τη διαχείριση ενδεχόμενων πτωχεύσεων τραπεζών μίας μόνο χώρας.
Ο Σόιμπλε πάντως τόνισε ότι η συμβολή των γερμανικών τραπεζών στο ενιαίο ταμείο αυτό «θα είναι υψηλή. Πάντοτε το έλεγα αυτό».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση