GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ζήτημα ζωής ή θανάτου οι ευρωεκλογές για την Ελλάδα

Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής έκανε λόγο για μια κρίσιμη εκλογική μάχη από την έκ...


Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής έκανε λόγο για μια κρίσιμη εκλογική μάχη από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθούν πάρα πολλά για την Ευρώπη και ακόμα περισσότερα για την Ελλάδα και προειδοποίησε ότι υπό το φόβο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Γερμανία σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί ένα νέο σενάριο για την επιβολή των πολιτικών τους.
Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής έκανε λόγο για μια κρίσιμη εκλογική μάχη από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθούν πάρα πολλά για την Ευρώπη και ακόμα περισσότερα για την Ελλάδα.
Όπως τόνισε η Ευρώπη καλείται σήμερα να πει όχι στη γερμανική ηγεμονία και στην επιβολή της απάνθρωπης λιτότητας, πολιτικές που όπως σημείωσε διασπούν την Ευρώπη και ευνοούν τον εθνικισμό, την ακροδεξιά και το φασισμό.
Όχι στο γκέτο φτηνής εργατικής δύναμης

Ο ευρωπαϊκός νότος, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, καλείται να πει όχι στην έκπτωσή του σε τεράστιο γκέτο φτηνής εργατικής δύναμης, σε ζώνη απελευθέρωσης της πιο άγριας εκμετάλλευσης ανθρώπων και πόρων.
Διλλήματα και γερμανικές αποζημιώσεις

Μπροστά σε αυτή τη κρίσιμη εκλογική μάχη, λοιπόν, τίθενται σε όλους τους λαούς της Ευρώπης κρίσιμα διλλήματα. Όσοι ζητούν τη ψήφο στις 25 Μάη και στις 28 χώρες, ιδιαίτερα όσοι καταθέτουν υποψηφιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και όλες οι πολιτικές ηγεσίες, δε μπορεί να αποφύγουν να τοποθετηθούν στα κρίσιμα διλλήματα είπε και ανέφερε:
Δίλλημα πρώτο. Τι έγινε με την Ελλάδα; Πέτυχε ή απέτυχε το Μνημόνιο; Είναι η Ελλάδα success story ή είναι τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη;
Όποιος πιστεύει ότι είναι success story μπορεί να ψηφίσει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά. Όποιος πιστεύει ότι είναι τραγωδία και ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό, δεν έχει παρά να ψηφίσει, έστω και για πρώτη φορά αριστερά.
Δίλλημα δεύτερο. Δικαιούται η Ελλάδα μιας διαφορετικής αντιμετώπισης από αυτήν της απάνθρωπης λιτότητας; Δικαιούται μια λύση για το χρέος αντίστοιχη με αυτήν που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953; Ναι ή όχι;
Δίλλημα Τρίτο.Πρέπει η κάλπη της 25ης Μάη να δικαιώσει την κ. Μέρκελ; Ή πρέπει να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης στη πολιτική της; Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να δικαιωθεί η κ. Μέρκελ, μπορεί να ψηφίσει το αδελφό της κόμμα, την ΝΔ, και τον εκλεκτό της υποψήφιο, τον κ. Γιούνκερ. Έναν άνθρωπο που φέρει την κεντρική ευθύνη για όσα έχει τραβήξει ο λαός μας τα χρόνια των μνημονίων.
Δίλλημα Τέταρτο. Δικαιούται η Ελλάδα να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο; Ναι ή όχι;
Και εδώ χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Και από τον κ. Σούλτς που στηρίζεται από τον κ. Βενιζέλο, και από τον κ. Γιούνκερ που στηρίζεται από τη Μέρκελ και το Σαμαρά. Σας υπόσχομαι προσωπικά ότι δεν θα την αποφύγουν την απάντηση. Όσο κι αν αποφεύγουν το διάλογο, είπ ο κ. Τσίπρας.
Ζήτημα ζωής ή θανάτου
Αν για την Ευρώπη οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές είναι μάχη ζωής και θανάτου. Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως κι όχι για λόγους κάποιας εκλογικής σκοπιμότητας, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ζούμε μια κοινωνική τραγωδία που την επιβάλλει, τη στηρίζει, τη δικαιολογεί μια πολιτική κωμωδία. Η πολιτική μετατρέπεται σε τέχνη της εξαπάτησης. Και όσο βαθύτερα στην πραγματική απόγνωση βυθίζονται οι άνθρωποι, τόσο ψηλότερα στην τεχνητή αισιοδοξία, βλέπουμε να υψώνονται οι αριθμοί. Αυτό προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί» συνέχισε.
Αδιάφθοροι
Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του επεσήμανε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στον αντίποδα της φθοράς, της σήψης, της υποταγής και της γερασμένης πολιτικής κωμωδίας.
Είμαστε η δύναμη που προσβλέπει στο αύριο… το αύριο είναι ήδη εδώ…Το σφίγγουν οι γυναίκες, οι νέοι, οι άντρες στα χέρια τους με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Προειδοποιήσεις για σενάρια υπονόμευσης

«Από σήμερα, λοιπόν, και μέχρι τις εκλογές θα δούμε και θα ακούσουμε πολλές κρότου λάμψης να σκάνε στο επίπεδο της κυβερνητικής και μνημονιακής προπαγάνδας» είπε ο κ. Τσίπρας.
Το σενάριο

Σύμφωνα με τον ίδιο μπροστά στον «κίνδυνο» του ΣΥΡΙΖΑ και στην απειλή που η αριστερά εκπροσωπεί για την Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει πάρει το πράσινο φως του Βερολίνου για ένα ακόμα παιγνίδι εις βάρος του ελληνικού λαού».
Έκανε λόγο για success story νούμερο δύο και εκτίμησε ότι η Eurostat στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα. Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας, είπε και συνέχισε: «Έτσι θα αρχίσουν προεκλογικά, να μοιράζουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς.
Σε μια ανήθικη και ξεδιάντροπη επιχείρηση εξαπάτησης συνειδήσεων». Στις αρχές Μαΐου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα επιχειρηθεί μία «στημένη» έξοδος στις αγορές.
«Ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα-ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαμβο" για το λαό που θεωρούν όχλο» είπε και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη βρει και τον πρόθυμο οίκο, «έναν οίκο που κατέχει ελληνικά ομόλογα και όλο αυτό το παιγνίδι θα του αποφέρει εύκολα και μεγάλα κέρδη. Και τα παιχνίδια αυτά θα μεταφερθούν μετά στο χρηματιστήριο και στα spreads».
Όλα αυτά θα γίνουν, όπως είπε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και υποσχέθηκε ότι στην πορεία προς την κάλπη θα αποκαλυφθεί ο ρόλος τους.
Τέλος ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι μόνο μια πράξη τέλους για ένα καθεστώς που μας οδήγησε στη σημερινή τραγωδία. Θα είναι μια πράξη μάχης…Θα είναι μια νέα αρχή.
Πηγή: www.real.gr

2 σχόλια

  1. Μα πως δεν θα υπάρχουν φιλοναζί και φασίστες, όταν βρίσκονται άθλιοι νεοφιλελεύθεροι Καρα-δεξιοί "διανοούμενοι" και "ιστορικοί" της πού...ς, που ξεπλένουν με την άθλια γραφίδα τους, το βρώμικο έργο των προγόνων τους στην Κατοχή.

    ΣΑΝ ΤΟΝ "ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ", μόνιμα καλεσμένο στο Mega της Διαπλοκής (να βγάζει την άθλια αντιλαϊκή, μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη μπόχα του) Μαρατζίδη, που έγινε και "Ποταμίσιος", παρέα με το life style αμερικανάκι- υπέρμαχο των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας και υβριστή των αγανακτισμένων του Συντάγματος- Στ. Θεοδωράκη και τον άλλο, τον ανεκδιήγητο Τέλλογλου, που θέλει να απαγορευτούν οι συναθροίσεις εν καιρώ Μνημονίου, όπως στη Χούντα;;;;

    ΝΑΙ!!! Είναι κι αυτός ο άθλιος υμνητής των Ταγματαλητών και των Δοσίλογων της Κατοχής- Μαρατζίδης στο "Ποτάμι" !!!

    Τώρα αποκαλύφτηκαν πραγματικά τα άθλια μνημονιακά μπουμπούκια !!!

    Ότι εκτός από Μπομπολ-άνθρωποι, Ψυχαρ-άνθρωποι, Μνημονιακοί, ΔΟΛ-οπλόκοι, Σημιτάνθρωποι της Διαπλοκής, είναι και ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΡΑ-ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ!!!

    Ψηφίστε Χαϊβάνια Έλληνες "Ποτάμι" και τότε σαν ποτάμια θα ρέουν τα λεφτά σας, προς την μισητή Διαπλοκή, που μας έχει κάτσει στο σβέρκο δεκαετίες!!

    Ψηφίστε για να πάρει ο Κυρ-Γιώργας ο Μπόμπολας ΟΛΑ τα σκουπίδια της χώρας και να πληρώνετε γι’ αυτά εις πενταπλούν!

    Ψηφίστε για να πάν τα διόδια στα 10 ευρώ, ενώ εσείς δεν έχετε 10 ευρώ να βάλετε βενζίνη!

    Ψηφίστε για να πάρει το Mega όχι 100 εκατομμύρια θαλασσοδάνειο, αλλά 500.000.000, ενώ εσάς σας διώχνουν κλωτσηδόν από τις τράπεζες!!

    Ψηφίστε για να ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ η Διαπλοκή με την αιώνια βλακεία του Νεοέλληνα και να κολυμπά στα πλούτη, την ώρα που εσείς θα τρέχετε στα συσσίτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας δουλεύει το σκατό, με το 5% απεχθούς χρέους που βλέπει μόνο στην ουσία νομιμοποιεί τα μνημόνια, έχει ακριβώς την επιχειρηματολογία που είχε ο Σαμαράς πριν γίνει κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση