GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετέωρη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ η Σερβία

Η Σερβία δεν θα κάνει εχθρικά βήματα προς τη Ρωσία κι αυτό το κατανοεί κάθε πολίτης της χώρας, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερι...



Η Σερβία δεν θα κάνει εχθρικά βήματα προς τη Ρωσία κι αυτό το κατανοεί κάθε πολίτης της χώρας, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβαν Μρκιτς.
«Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Σερβίας και η χώρα οπωσδήποτε θα τηρήσει και θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Δεν πρόκειται για επιλογή μεταξύ ανατολής και δύσης ούτε η Σερβία θα κάνει επιλογή με βάση αυτό το σχήμα» δήλωσε ο Μρκιτς στην εφημερίδα "Βέτσερνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου.

Η νέα σερβική κυβέρνηση, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, θα υιοθετήσει και σύντομα θα δημοσιοποιήσει τις θέσεις της για όλα τα σημαντικά ζητήματα,

«Η Ε.Ε θα καλέσει τη Σερβία υπό το φως της κρίσης στην Κριμαία να εναρμονίσει την πολιτική της έναντι της Ρωσίας με την πολιτική των Βρυξελλών, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Βελιγράδι» τονίζεται στο δημοσίευμα της "Βέτσερνιε Νόβοστι".

Αυτό προκύπτει από την επίσημη θέση της Ε.Ε, την οποία μετέφερε η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον: «Η Ε.Ε, κατά κανόνα, πάντα καλεί τις χώρες να εναρμονιστούν με τις θέσεις μας, κυρίως όσον αφορά τις κυρώσεις. Αυτό ισχύει ειδικά για τις υποψήφιες χώρες και τις δυνητικά υποψήφιες προς ένταξη χώρες, οι οποίες μέσω της συμφωνίας σύνδεσης υποχρεώθηκαν να ενισχύσουν τη συμμόρφωση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Η πρόοδος προς την Ε.Ε, επίσης αποτιμάται στο πλαίσιο αυτό. Ωστόσο, η τελική απόφαση όσον αφορά την εναρμόνιση πολιτικών παραμένει θέμα των χωρών αυτών», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Άστον.

Από την σερβική ηγεσία τονίστηκε στην εφημερίδα "Βέτσερνιε Νόβοστι" ότι Σέρβοι αξιωματούχοι διεξάγουν εντατικές συνομιλίες με τους εταίρους στις Βρυξέλλες και στη Μόσχα για να εξηγήσουν την ιδιαίτερη θέση της Σερβίας.

Το Βελιγράδι σε όλες τις διαβουλεύσεις ζητά κατανόηση για την ισορροπημένη στάση της χώρας. Οι αξιωματούχοι της Σερβίας επανέλαβαν αρκετές φορές ότι η θέση της χώρας δεν θα αποτελέσει επιλογή μεταξύ δύο αντιμαχόμενων πλευρών και ότι θα είναι πολιτικά και διπλωματικά ισορροπημένη, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

1 σχόλιο

  1. ΖΗΤΕΙΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ…….

    ( Σήμερα 28/3/2014 το πρωί στο MEGA άκουσα τον Υπουργό κύριο Χατζηγάκη να λέει ότι οι φαρμακοποιοί κερδίζουν τριάντα τρία τοις εκατό επί των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, και από προσωπική πείρα ξέρω ότι στα συνταγογραφούμενα κερδίζουν εικοσιπέντε τοις εκατό, μας κάνουν όμως χάρη στα πανάκριβα ( ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΕΙΤΖ ΚΛΠ) τα οποία τα είχαν πρώτα τα νοσοκομεία που δεν κέρδιζαν τίποτα, και ο ασθενής τα έπαιρνε χωρίς επιβάρυνση και κερδίζουν λιγότερα
    Όμως αυτοί οι φαρμακοποιοί τεχνιέτως και με υπόγειες διασυνδέσεις με την Κεντρική Εξουσία, μπορεί και αμαρτωλές τα άρπαξαν από τα νοσοκομεία με την συμφωνία να έχουν μικρότερο κέρδος και που το διατυμπανίζουν, αλλά δεν μας λένε ότι πουλώντας ένα από αυτά κερδίζουν τόσα όσα θα κέρδιζαν από δέκα μη πανάκριβα φάρμακα.)
    Έτσι μου δημιουργήθηκε η απορία, σε αυτόν τον τόπο που οι πολίτες του περνούν τόσο δύσκολα δεν υπάρχει ένας πρόεδρος δημοκρατίας, ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός κόμματος, ένας υπουργός ή μια υπουργίνα, ένας βουλευτής ή μια βουλευτίνα από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ένας δικαστής, ένας εισαγγελέας, ένας περιφερειάρχης ένας δήμαρχος, ένας δημοτικός σύμβουλος, , ένας πρόεδρος σωματείου, ένας συνδικαλιστής, ένας δημοσιογράφος ή μια δημοσιογράφος, ένας ή μια τέλος πάντων που να έχει την οποιαδήποτε εξουσία ή και υπεύθυνη από θέσεως επαφή με τα κοινά και να βροντοφωνάξει.
    ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.!!!
    Θα βρεθεί κάποιος? Μάλλον όχι……και ας βουλιάζουν τα ταμεία του κράτους, και ας βουλιάζουν τα ταμεία των ασφαλισμένων, και ας κόβονται συντάξεις, και ας μην έχει ο άλλος να φάει, και ας μην μπορεί να πάρει το φάρμακο του…
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΓΙΑΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΩΝ,

    Έτσι το μόνο που μου μένει είναι εγώ να βροντοφωνάξω….
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΦΕΛΛΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση