GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο στις Συκιές

Με τα εξαιρετικά νέα για τη δημιουργία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ενός δεύτερου Δημοτικού Ιατρείου, αυτή τη φορά στη Νε...



Με τα εξαιρετικά νέα για τη δημιουργία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ενός δεύτερου Δημοτικού Ιατρείου, αυτή τη φορά στη Νεάπολη, καθώς και την κατασκευή του πρώτου σε όλη την Ελλάδα Δημοτικού
Ιατρικού Κέντρου στις Συκιές, συνδυάστηκαν τα χθεσινά (20.3) εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου, στις Συκιές.

Το Δημοτικό Ιατρείο λειτουργεί με ευθύνη του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ταμείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών και εξυπηρετεί τους δημότες και κατοίκους και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου. Συστεγάζεται από το 2011 με το Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών σε πενταόροφο ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Καυκάσου 64-66, που κατασκεύασε ο δήμος με προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ από το δημοτικό ταμείο, ενώ και το κόστος των πρόσφατων εργασιών ανακαίνισης και ανακατασκευών, που ανήλθε σε 180.000 ευρώ, καλύφθηκε επίσης από κονδύλια του δήμου.

Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, όπως holter ρυθμού, πίεσης, καρδιογράφο, υπέρηχο καρδιάς, ουρολογικό και γυναικολογικό. Παρέχει πλήρεις ιατρικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους πολίτες, με προτεραιότητα σε άνεργους και ανασφάλιστους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, στους ηλικιωμένους-μέλη των ΚΑΠΗ και τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συγκεκριμένα παρέχονται υπηρεσίες κλινικής εξέτασης, παραπομπής για περαιτέρω διαγνωστικό έλεγχο, συνταγογραφίας. Επιπλέον, διενεργούνται μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, ενεσοθεραπείες, εργαστηριακές εξετάσεις, μετρήσεις σακχάρου, παθολογικοί έλεγχοι, καρδιολογικοί έλεγχοι (υπέρηχος, καρδιογραφήματα, holter ρυθμού), ουρολογικοί έλεγχοι (υπέρηχος), οφθαλμολογικοί έλεγχοι, ορθοπεδικοί έλεγχοι, γυναικολογικοί έλεγχοι (υπέρηχος) και νευρολογικοί έλεγχοι. Επίσης, παρέχονται πιστοποιητικά υγείας σε επαγγελματίες και βεβαιώσεις σε μαθητές για την παρακολούθηση του μαθήματος της γυμναστικής στο σχολείο και σε ηλικιωμένους για τα τμήματα γυμναστικής των ΚΑΠΗ.

Νέες ειδικότητες τις επόμενες μέρες

Το Δημοτικό Ιατρείο στελεχώνεται από 22 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, ουρολόγο, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο, νευρολόγο, παιδίατρο και γενικής ιατρικής), οι οποίοι προσφέρουν πλήρεις ιατρικές και διαγνωστικές υπηρεσίες, ενώ πραγματοποιούν και κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε χθες, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εντάσσονται στο προσωπικό ένας πνευμονολόγος κι ένας ωτορινολαρυγγολόγος. Απασχολούνται, επίσης, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.
«Δεν υπάρχει κανένας άλλος δήμος σε όλη την Ελλάδα που να δαπανά τόσο πολλά χρήματα, και μάλιστα από το δικό του ταμείο, για τη λειτουργία του πιο σύγχρονου Δημοτικού Ιατρείου. Αυτό που έχουμε πετύχει δεν ισχύει πουθενά αλλού στη χώρα μας», τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός.

Μάλιστα, ανέφερε ενδεικτικά έναν μόνο αριθμό που αποδεικνύει πόσο ζωτικής σημασίας υπηρεσία είναι το Δημοτικό Ιατρείο. «87.000 συμπολίτες μας έχουν μέχρι σήμερα εξυπηρετηθεί από το δήμο μας εντελώς δωρεάν», είπε, ευχαριστώντας το σύνολο του προσωπικού για την άριστη απόδοση ακόμα και εκτός ωραρίου, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, «για τον καθημερινό αγώνα που δίνει γι’ αυτό που πρέπει να κάνουμε –να εξυπηρετούμε τον πολίτη», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ό,τι είπαμε, το κάναμε…
«Η σημερινή είναι μια από τις πιο ευχάριστες μέρες που μπορεί να νιώσει ένας δήμαρχος. Είναι η ευόδωση κόπων, προσπαθειών, μόχθου, μετά και από την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούν και πίκρα και πόνο. Αλλά ξεπερνώντας όλα αυτά φτάνουμε στον τελικό σκοπό, να χαιρόμαστε, δηλαδή, όλοι μαζί, αυτό το στολίδι», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθυνόμενος στα «αγόρια και τα κορίτσια των ΚΑΠΗ», όπως αποκαλεί συνήθως τους ηλικιωμένους, και ειδικά όσους παρακολούθησαν την τελετή εγκαινίων, αφού «η ψυχή τους είναι αγοριών και κοριτσιών».

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ανέφερε ότι πριν από μερικά χρόνια, στον πρώην δήμο Συκεών, η διοίκηση είχε δεσμευτεί ότι θα μετέφερε άμεσα το Α΄ ΚΑΠΗ σε κατάλληλο χώρο κι όχι σ’ εκείνο το «καταγώγιο» όπου στεγαζόταν, αλλά κάποιοι δεν την πίστεψαν. «Καταφέραμε, όμως, και παρά τα προβλήματα που υπήρχαν στην περιοχή με τις αγορές και απαλλοτριώσεις οικοπέδων, τις πολεοδομικές άδειες, τις δικαστικές εξελίξεις, και τις τόσες άλλες δυσκολίες, να κατασκευάσουμε αυτό το τετραώροφο στολίδι», είπε ο κ.Δανιηλίδης.

Μιλώντας για τη χρονική επιλογή των εγκαινίων του Δημοτικού Ιατρείου, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ενημέρωσε ότι η κύρια αιτία καθυστέρησης στην τέλεσή τους, δεδομένου ότι λειτουργεί από το 2011, ήταν το σοβαρότατο πρόβλημα που ίσχυε σε όλη τη διάρκεια του 2013 εξαιτίας της άρνησης του ΕΟΠΥΥ και της πολιτείας να εγκρίνουν τη σύναψη συμβάσεων με ιατρικό προσωπικό.
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς οι οποίοι, παρόλο που ήταν απλήρωτοι όλο το 2013 και δεν είχαν συμβάσεις, με την έγνοια και τη φροντίδα της διοίκησής μας, συνέχιζαν να παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους και να εξυπηρετούν όλους εσάς», τόνισε ο κ.Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι «ακόμη και γι’ αυτή μας την ενέργεια η αντιπολίτευση άσκησε σκληρή και άδικη κριτική, προτρέποντάς μας να διακόψουμε την πολύτιμη παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας!».

«Κάναμε τη νύχτα μέρα και πετύχαμε την πλήρη στελέχωση και λειτουργία του Δημοτικού μας Ιατρείου. Γι’ αυτό τώρα, με καθαρό μέτωπο, ερχόμαστε να εγκαινιάσουμε αυτή τη σπουδαία δημοτική δομή», κατέστησε σαφές.

Στις Συκιές το πρώτο Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο

Ο δήμαρχος εισέπραξε θερμότατο χειροκρότημα όταν ανακοίνωσε ότι στον άμεσο προγραμματισμό της διοίκησης είναι η δημιουργία, με κονδύλια από το ταμείο του δήμου, ενός ακόμη Δημοτικού Ιατρείου, σε μία από τις σημερινές εγκαταστάσεις του Α΄ ή του Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης, που θα είναι και αυτό πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο. Μεγαλύτερη ήταν η χαρά τους όταν άκουσαν και για την επικείμενη κατασκευή του μοναδικού σε όλη την Ελλάδα Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου στις Συκιές.
«Και ο νέος μεγάλος δήμος Νεάπολης-Συκεών, όπως ήταν και ο πρώην δήμος Συκεών, παραμένει πρώτος και με διαφορά σε όλη την Ελλάδα στην κοινωνική πολιτική, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Πριν λίγες μέρες πήραμε την ιστορική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πλέον προχωράμε μόνοι μας, αφού ο ΕΟΠΥΥ αδιαφόρησε για τη συνεργατική μας πρόταση, στην κατασκευή οκταώροφου κτιρίου στην οδό Επταπυργίου, για να στεγάσουμε το πρώτο στη χώρα Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η προμήθεια του εξοπλισμού, χρήματα που θα καταβληθούν από το ισχυρό ταμείο του δήμου μας», γνωστοποίησε ο κ.Δανιηλίδης, και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια υπερσύγχρονη δημοτική ιατρική μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας, με δυνατότητα ακόμα και μικρής έκτασης χειρουργικών επεμβάσεων, ώστε οι συμπολίτες μας να μην χρειάζεται να απευθύνονται σε καμία ιδιωτική επιχείρηση, στον ΕΟΠΥΥ ή τα Κέντρα Υγείας, και να μην επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ».

«Ήταν ένα όραμα όλων μας, που μας αξίωσε ο Θεός να το πραγματοποιήσουμε. Κόβουμε από αλλού χρήματα για να τα αξιοποιήσουμε σε αυτό το έργο, γιατί ξέρουμε ότι η πρώτη ευθύνη που έχουμε είναι να φροντίζουμε για την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας, και ειδικά των μικρών και των… μεγάλων παιδιών, αφού εκεί θα στεγάζεται και το Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών», σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, για να καταλήξει λέγοντας: «Αυτό το μοντέλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πιστεύαμε και πιστεύουμε, και με τον αγώνα, το μόχθο και την οικονομία μας, καταφέρνουμε να εκτελούμε τέτοια έργα. Η αγάπη και η συμπαράστασή σας μάς δίνουν δύναμη και μας οπλίζουν με ατσαλένια νεύρα και κότσια για να συνεχίσουμε με ανάλογα έργα σε όλο το δήμο. Όπως κι οι δικοί μου γονείς, έτσι κι εσείς στερηθήκατε πολλά στα νιάτα σας και θέλουμε να τα χαρείτε τώρα στα δεύτερα νιάτα σας, αφού το αξίζετε και το δικαιούστε».

Τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου τελέστηκαν από τους ιερείς του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Συκεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση