GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μέρκελ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας και η καγκελάριος της Γερμανίας συνομίλησαν τηλεφωνικά και εξέφρασαν ικανοποίηση για το γεγονός ότι επιτεύχθηκ...


Ο πρόεδρος της Ρωσίας και η καγκελάριος της Γερμανίας συνομίλησαν τηλεφωνικά και εξέφρασαν ικανοποίηση για το γεγονός ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην Ουκρανία, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
«Συζητήθηκε η κατάσταση η οποία έχει προκύψει μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία», σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της ρωσικής προεδρίας.
«Σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία, αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση σε σχέση με τη συμφωνία για την εντολή μιας αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ».
Η Ρωσία συμφώνησε την Παρασκευή με τα υπόλοιπα 56 κράτη μέλη του ΟΑΣΕ να σταλεί για έξι μήνες μια αποστολή παρατηρητών στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά επέμεινε ότι η εντολή τους δεν περιλαμβάνει την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Μόσχα αφού οι ψηφοφόροι στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας επέλεξαν την ένταξη της περιοχής στη Ρωσία σε ένα δημοψήφισμα που οι δυτικές κυβερνήσεις κατήγγειλαν ως φάρσα.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας απέρριψε την άποψη της Ρωσίας ότι η εξαίρεση της Κριμαίας από την εντολή της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία αποτελεί έμμεση παραδοχή του Οργανισμού πως η χερσόνησος ανήκει πλέον στη Ρωσική Ομοσπονδία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Αυτός είναι βαρβάτος ηγέτης.
    Τους κάνει όλους να χορεύουν στο ρυθμό του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση