GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρονάλντο, ο άρχοντας των ρεκόρ

Εν όψει του επικείμενου ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίστηκε κανονικά στο χθεσινό ματς με τ...


Εν όψει του επικείμενου ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίστηκε κανονικά στο χθεσινό ματς με την Σάλκε για τους «16» του Champions League.
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της «βασίλισσας» κυνηγούσε δύο ρεκόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ παράλληλα ήθελε να ισοφαρίσει ή να ξεπεράσει τον Φέρεντς Πούσκας στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου.
Τελικά, ο διεθνής άσος τα κατάφερε και πλέον ετοιμάζεται για το παιχνίδι με τους Καταλανούς, έχοντας ως… προίκα δύο σημαντικά επιτεύγματα.
Συγκεκριμένα, μετά τα τέσσερα γκολ που πέτυχε (συνολικά) στους αγώνες με τους Γερμανούς έφτασε τα 13 γκολ στον θεσμό τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ξεπερνώντας τον εαυτό κατά ένα (πέρσι είχε σκοράρει 12 φορές) και έχει ξεφύγει από τον δεύτερο στη σχετική λίστα (τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που έχει 10 τέρματα με την Παρί Σεν Ζερμέν).
Μάλιστα, από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Γαλατάσαράι στο Μπερναμπέου, ο 29χρονος παίκτης έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης που βρίσκει δίχτυα σε επτά συνεχόμενους αγώνες.
Μέχρι στιγμής οι «μερένχες» έχουν δώσει οχτώ ματς στο Champions League και ο Ρονάλντο έχει σκοράρει στα επτά που έχει αγωνιστεί, στα έξι από αυτά να έχει πετύχει από δύο τέρματα.
Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος κατάφερε να πιάσει στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών τον Πούσκας, ο οποίος είχε πετύχει 242 γκολ σε 261 αγώνες (έχοντας κατά μέσο όρο 0,93 τέρματα ανά αγώνα), ενώ εκείνος έχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τον «Καλπάζοντα Συνταγματάρχη» με τη διαφορά ότι το έχει κάνει σε 236 συμμετοχές (και μέσο όρο 1,03 τέρματα ανά ματς).
Πλέον εκείνο που κυνηγάει ο διεθνής άσος είναι να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 14 γκολ σε μία σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάτι που έχουν πετύχει ο Ζοζέ Αλταφίνι (Μίλαν) και ο Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση