GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η υπερβολική χρήση καροτσιού και παιδικού καθίσματος βλάπτει τα παιδιά

Οι γονείς που βάζουν τα μικρά παιδιά σε καροτσάκια και σε καθίσματα αυτοκινήτου για μωρά για πολύ καιρό και πολύ συχνά, μπορεί να εμ...


Οι γονείς που βάζουν τα μικρά παιδιά σε καροτσάκια και σε καθίσματα αυτοκινήτου για μωρά για πολύ καιρό και πολύ συχνά, μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη του λόγου τους και τις σωματικές τους ικανότητες...
Η εξάρτηση στα καροτσάκια, μειώνει την αλληλεπίδραση του παιδιού με τον γονιό, λέει η Σάλι Γκόνταρτ Μπλάιθ, νευροψυχολόγος και διευθύντρια στο Νευροψυχολογικό Ινστιτούτο στο Τσέστερ, βλάπτοντας τις επιδόσεις αργότερα στο σχολείο.

Επιπλέον, η διαρκής αύξηση της χρήσης των tablets και των smartphones, μπορεί να προκαλέσει ανάλογα προβλήματα.

Η νευροψυχολόγος που ειδικεύεται στους παιδικούς εγκεφάλους, λέει πως η κοινωνική συμπεριφορά όπως το να τραγουδάς, να μιλάς ή απλά να έχεις οπτική επαφή μαζί με το παιδί, βοηθάει στην σωματική του ανάπτυξη.

«Αυτό δεν συμβαίνει αν το παιδί είναι καθισμένο στο καροτσάκι που κοιτάει προς τον δρόμο και η μαμά από πίσω ασχολείται μόνο με το smartphone της».

Οι γλωσσικές ικανότητες ενός μωρού, αναπτύσσονται πιο γρήγορα στα μικρά παιδιά που κάθονταν σε καροτσάκι με προσανατολισμό προς τον γονιό σε αντίθεση με τα παιδιά που κάθονταν σε καροτσάκι με προσανατολισμό προς τον δρόμο.

Τα παιδικά καθίσματα, τα καροτσάκια, και οι ηλεκτρονικές οθόνες έχουν αυξηθεί παρά πολύ στη χρήση τους. «Αν χρησιμοποιούνται με μέτρο, δεν δημιουργούν πρόβλημα. Αλλά υπάρχει μια νέα γενιά γονιών που δε ξέρει πως τα παραπάνω πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως εργαλεία και όχι ως συσκευές που απασχολούν το μωρό για μεγάλο και συνεχές διάστημα».
onvolos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση