GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ικανοποίηση για τη σαφή βελτίωση των όρων τιμολόγησης των αγροτικών φωτοβολταϊκών

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη σαφή βελτίωση των όρων τιμολόγησης των αγροτ...



Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη σαφή βελτίωση των όρων τιμολόγησης των αγροτικών φωτοβολταϊκών, που επιτεύχθηκε κατά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου χθες (30.03.2014) στη Βουλή.

Οι τελικές ρυθμίσεις συνιστούν αν μη τι άλλο περιφανή νίκη του Ελληνικού Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών που σε συνεργασία με τους παραγωγούς οικιακών και των υπόλοιπων μικρών φ/β πάλεψαν το προηγούμενο διάστημα και βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Εν μέσω μάλιστα δυσχερειών τεχνικών, αλλά και διασπαστικών κινήσεων από μειοψηφία –ευτυχώς- των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, που λειτούργησαν ως «Δούρειοι Ίπποι», όπως ο ΣΠΕΦ.

Πράγματι οι ισχύουσες την 01.01.2014 τιμές αποζημίωσης φωτοβολταϊκών σταθμών που ανήκουν σε επαγγελματίες αγρότες, μειώνονται κατά ποσοστό 12% από την έναρξη ισχύος του νέου Νόμου, εφόσον δεν έχουν τύχει ενίσχυσης, έναντι ποσοστού μείωσης, που ανέρχονταν σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και 27%, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νομοσχέδιο, όπως αυτό κατατέθηκε στη Βουλή.

Το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο και οφείλεται στην πολλαπλή και σε συνεχή βάση κινητοποίηση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, είτε πρόκειται για αγρότες, είτε για τους υπόλοιπους παραγωγούς μικρών φ/β.

Η Διοίκηση του ΕΣΑΦ επιθυμεί να ευχαριστήσει τόσο τα μέλη του, που ανταποκρίθηκαν καθολικά στο αγωνιστικό κάλεσμα του Συνδέσμου, στους υπόλοιπους Συνδέσμους και Συλλόγους Φωτοβολταϊκών, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και όσους βουλευτές κατανόησαν τα δίκαια και τεκμηριωμένα, πλήρως, αιτήματα των ιδιοκτητών αγροτικών φωτοβολταϊκών και συνέβαλαν την τελευταία στιγμή στην υπερψήφιση μιας πιο ορθολογικής τιμολόγησής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση