GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελάφρυνση του χρέους;

Εντάξει, λίγο πολύ το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κάθε φορά που κάτι ετοιμάζουν οι ξένοι δανειστές οι πολιτικοί μας ταγοί επιβεβαι...



Εντάξει, λίγο πολύ το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κάθε φορά που κάτι ετοιμάζουν οι ξένοι δανειστές οι πολιτικοί μας ταγοί επιβεβαιώνουν ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Με βαρύγδουπες δηλώσεις κάνουν λόγο για ...
κόκκινες γραμμές και ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα και στο τέλος ψηφίζουν αυτά που θέλουν οι ξένοι δανειστές.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι.

«Νέους φόρους δεν θα βάλουμε με τίποτα», σχολίασε λιτά ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς για την πορεία και την προοπτική της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Η τρόικα ζητούσε μέτρα 3 δισ. ευρώ περίπου για το 2014», τελικά όμως, μετά από διαπραγμάτευση οκτώ μηνών, η τριμερής «δέχτηκε όχι μόνον ότι δεν χρειάζονταν νέα μέτρα αλλά συμφώνησαν πως υπάρχουν περιθώρια για μία ελαφρά παροχή», μέσω του πρωτογενούς πλεονάσματος, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, μάλλον ο υπουργός Οικονομικών λέει ψέμματα Ή για να μην τον αδικήσουμε κρύβει την αλήθεια. όπως έχει αποκαλύψει το e-reportaz οι ξένοι δανειστές ετοιμάζονται για τρίτο μνημόνιο. Κάτι που σημαίνει νέα μέτρα και δυσκολότερες μέρες για τους έλληνες πολίτες. Τις επόμενες μέρες το e-reportaz θα παραθέσει αναλυτικό ρεπορτάζ με το τι ακριβώς ετοιμάζονται να κάνουν οι Γερμανοί.

Ελάφρυνση του χρέους;

Ωστόσο η διαβεβαίωση ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι δεν ήταν και η μοναδική υπόσχεση που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών και η οποία απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα.

Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους θα αρχίσει από «το μεθεπόμενο Eurogroup», που είναι προγραμματισμένο τον Μάιο.

«Στόχος μας είναι η έστω και ελαφρά μείωση των επιτοκίων και η μετατόπιση προς τα πίσω των χρεολυσιών. Αυτό είναι ένα μικρό κούρεμα», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτηθείς επίσης για το πότε η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «είμαστε σχεδόν έτοιμοι», εκτίμησε όμως πως αυτό θα γίνει μάλλον μετά τις Ευρωεκλογές.

e-reportaz.gr

1 σχόλιο

  1. Ξερει ότι θα τον γαμήσουν στη φυλακή και ζητάει να τον εκτελέσουμε από τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση