GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκη «χρυσάφι» για τον Πλατανιά στην Ξάνθη

Τεράστια νίκη, που αυξάνει τις πιθανότητές του για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, πέτυχε ο Πλατανιάς στα Πηγάδια, επικρατώντας της Ξάνθη...


Τεράστια νίκη, που αυξάνει τις πιθανότητές του για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, πέτυχε ο Πλατανιάς στα Πηγάδια, επικρατώντας της Ξάνθης με σκορ 3-2, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής.
Οι Ακρίτες ήταν καλύτεροι όμως οι Χανιώτες ήταν αυτοί που έβρισκαν τον τρόπο να φτάνουν στο γκολ και πήραν αέρα δύο τερμάτων χάρη στους Τόρες (5’) και Βλαχοδήμο (27’). Η ομάδα του Κεχαγιά έβαλε φωτιά στο ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και μείωσε με τον Σολτάνι (48’), όμως όταν πλησίασε την ισοφάριση ο Χοσέμι την «πρόδωσε», καθώς έδωσε στο… πιάτο το 3-1 στον Κατάι στο 77’. Η Ξάνθη δεν εγκατέλειψε μείωσε άμεσα με εκτέλεσε πέναλτι του Σολάρι στο 79’ αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να βρει τη λύση στην μαζική άμυνα των παικτών του Πλατανιά.
«Τρελό» μπλέξιμο στη μάχη του υποβιβασμού, καθώς η Ξάνθη έμεινε στους 35 βαθμούς και ο Πλατανιάς σκαρφάλωσε στους 34, βάζοντας από κάτω του τον Απόλλωνα αλλά και τη Βέροια.
Το ματς:
Πολύ γρήγορο ρυθμό είχε το παιχνίδι από το ξεκίνημά του. Από τα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου η Ξάνθη προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Πλατανιά, ωστόσο, παρά την πίεση, οι Κρητικοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν. Το γκολ του Τόρες μόλις στο 5ο λεπτό, άλλαξε τα δεδομένα από πολύ νωρίς στο παιχνίδι και η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη πήρε το προβάδισμα χωρίς να προλάβει να… ιδρώσει. Οι Ακρίτες δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις μπροστά απ’ την εστία του Γιωργαλλίδη, όμως έδειξαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αντεπιθέσεις.
Στη συνέχεια, οι Κρητικοί κατάφεραν να περιορίσουν τους μεσοεπιθετικούς των γηπεδούχων και να πάρουν «ανάσες» ανασταλτικά. Η Ξάνθη έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον άξονα και οι παίκτες του Αναστασιάδη το εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά στο 35’, όταν πλησίασαν εύκολα την αντίπαλη εστία και με εξαιρετική κεφαλιά του Βλαχοδήμου έκαναν το 2-0. Η ομάδα του Κεχαγιά έδειξε να μην μπορεί να αντιδράσει μετά το δεύτερο γκολ και πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ στην… πλάτη.
Φωτιά έβαλε η Ξάνθη στο ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Το τέρμα του Σολάρι μόλις στο 48΄ έβαλε και πάλι τους Ακρίτες στο ματς. Ο Πλατανιάς αιφνιδιάστηκε έπειτα από το γρήγορο γκολ και έδωσε αρκετό χώρο στους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Κεχαγιά εκμεταλλεύτηκαν το άδειο γήπεδο και φόρτωσαν την περιοχή του Γιωργαλλίδη με παίκτες. Τα σκληρά μαρκαρίσματα των Κρητικών πάγωναν τον ρυθμό και προκαλούσαν εκνευρισμό στους Ακρίτες.
Η Ξάνθη συνέχιζε να πιέζει τον Πλατανιά, όμως ο Κατάι έδωσε και πάλι τη λύση στους Χανιώτες και έπειτα από τραγικό λάθος του Χοσέμι στο 77’ έφερε την ομάδα του αγκαλιά με τη νίκη. Οι γηπεδούχοι δεν εγκατέλειψαν και στην πρώτη τους απόπειρα να πλησιάσουν και πάλι την αντίπαλη περιοχή κέρδισαν πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σολάρι στο 79’. Οι παίκτες του Αναστασιάδη, παρά τη συνεχή πίεση, άντεξαν στο φινάλε. Με αρκετά φάουλ ο Πλατανιάς «ροκάνισε» τον χρόνο, δεν απειλήθηκε και στο τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.
Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο (67’ Ράνος), Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι (86″ Νάκας), Χοσέμι, Μπέρτος, Κάλβο, Μάνταλος, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης (38’ Τριάδης)
Στον πάγκο: Τσέμα, Σουάρες, Μαρίν, Τσαμούρης
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Αγκιλέρα (67’ Γουνδουλάκης), Ινκούμ, Γιαχία, Ζαραδούκας (46’ Θέρα), Δημήτρης, Κατάι (90″ Σιαλμάς), Βλαχοδήμος, Μενδρινός, Τετέ, Τορές
Στον πάγκο: Περιστερίδης, Σιώπης, Ντεντάκης, Σούκιας
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης

Γήπεδο: Πηγάδια
Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση