GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με όρους αγοράς οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών

Την δυνατότητα να προχωρεί σε αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες στις οποίες συμμετέχει με όρους αγοράς προβλέπει για το Ταμείο Χρηματ...


Την δυνατότητα να προχωρεί σε αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες στις οποίες συμμετέχει με όρους αγοράς προβλέπει για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Αναφορικά με την τιμή διαθέσεως των νέων μετοχών μίας τράπεζας στον ιδιωτικό τομέα, το νομοσχέδιο προβλέπει πως δύναται να είναι χαμηλότερη από την τιμή προηγούμενων καλύψεων μετοχών από το ΤΧΣ, ή της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής.
Σχετικά με την διαδικασία διαθέσεως μετοχών του Ταμείου, αναφέρεται πως μπορεί να γίνεται τμηματικά ή άπαξ, κατά την κρίση του Ταμείου, υπό την προϋπόθεση ότι οι μετοχές διατίθενται εντός των χρονικών ορίων και σε συμμόρφωση με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Ταμείο μπορεί να προχωρά στην πώληση μετοχών μιας τράπεζας – στο κοινό ή σε συγκεκριμένους επενδυτές είτε μέσω ανοιχτού διαγωνισμού, είτε με χρηματιστηριακές εντολές, είτε με δημόσια προσφορά μετοχών με αντάλλαγμα μετρητών ή με ανταλλαγή άλλων κινητών αξιών, είτε τέλος με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών.
Για την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων που μπορούν να λειτουργήσουν εναλλακτικά στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, το νομσοχέδιο αναφέρει πως η τιμή καλύψεως των μετοχών ή των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών ή άλλων χρηματοοικονομικών μέσων από το Ταμείο ορίζεται με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου.
Με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου καθορίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες ή άλλα μετατρέψιμα χρηματοοικονομικά μέσα μπορούν να εκδοθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα και να καλυφθούν από το Ταμείο.
Για την έκδοση των κοινών μετοχών ή μετατρέψιμων ομολογιών ή χρηματοοικονομικών μέσων, η προθεσμία για τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης και των επαναληπτικών της, καθώς και για την υποβολή εγγράφων στις εποπτικές αρχές συντέμνεται στο ένα τρίτο των προθεσμιών που προβλέπονται στον Ν. 2190/1920.
Για τις ευθύνες της Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το νομοσχέδιο αναφέρει ότι οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ, εφόσον λαμβάνονται σύμφωνα με τον παρόντα νόμο, θεωρούνται σύμφωνες με το σκοπό του Ταμείου και το δημόσιο συμφέρον, επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο και υπηρετούσες τη χρηστή διαχείριση της περιουσίας του Ταμείου, όσον αφορά την αστική ευθύνη των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και του προσωπικού του Ταμείου, έναντι τρίτων και έναντι του Ελληνικού Δημοσίου..
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Παρά τις προσπάθειες των διαπλεκομένων ΜΜΕ ( καναλιών, εφημερίδων, μεγαλοδημοσιογράφων )και των πολιτικών τζακιών, εκλογικά σαρώνουν τα αντιμνημονιακά κόμματα. Ο Σύριζα φτάνει και ξεπερνά το 30%, ενώ άνω του 10% θα πιάσουν οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χ.Α ( όπως κι αν κατεβεί στις εκλογές ). Η ΝΔ θα πέσει κάτω από 13%, το Ποτάμι θα ξεφουσκώσει κάτω από το 5-6% ( γιατί δεν έχει καμία θέση για τη φορολογία και τα χαράτσια) και η ΕΛΙΑ δεν θα ξεπεράσει το 3-4%, όπως και η ΔΗΜΑΡ.

    Πάρε κόσμε 50ευρα και δώσε τη ψήφο σου σε αυτούς που σε χρεοκόπησαν. Πούλα τη τιμή και την αξιοπρέπειά σου και τη ψήφο σου. Σε έχουν γδάρει, σου έχουν φάει χιλιάδες ευρώ από τους μισθούς, τις συντάξεις, τα χαράτσια και τώρα σε θεωρούν δική τους "πόρνη" που πουλιέσαι για τα ψίχουλά τους, που θα στα πάρουν πολλαπλά από τους νέους φόρους στα εισοδήματα και στα ακίνητα. Δείξε τους ότι είσαι Ραγιάς και ψήφισε τα κόμματα των αιώνιων κοτζαμπάσηδων ( ΝΔ, ΕΛΙΑ, Ποτάμι ). Δείξε ότι σου αρέσει να σε εξευτελίζουν 4 χρόνια και να σε ψαρεύουν μία μέρα στη κάλπη, για να σε πετάξουν πάλι στο δρόμο. Μας αξίζουν τέτοιοι πολίτες και τέτοιοι Έλληνες ; 400 χρόνια στους Τούρκους,πόσα χρόνια σκλάβοι στα πολιτικά τζάκια της ΝΔ, της ΕΛΙΑΣ και του Ποταμιού ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση