GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους ο ιερέας που κατηγορείται ότι εξαπάτησε δεκάδες ανέργους

Μετά την απολογία του ο 30χρονος ιερέας που εξαπάτησε δεκάδες ανέργους αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους Οι όροι που του επιβλήθηκαν αφορ...


Μετά την απολογία του ο 30χρονος ιερέας που εξαπάτησε δεκάδες ανέργους αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
Οι όροι που του επιβλήθηκαν αφορούν την καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει. Οι δύο τελευταίοι όροι επιβλήθηκαν και στον 45χρονο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος έμεινε -επίσης- ελεύθερος μετά την απολογία του.
Ο 30χρονος -που κατά τη δικογραφία φέρεται ότι έστησε την κομπίνα, παγιδεύοντας τουλάχιστον 166 άνεργους από τους οποίους απέσπασε πάνω από 78.000 ευρώ- αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις πράξεις της απάτης και της σύστασης συμμορίας που του προσάπτονται. Όπως έγινε γνωστό, ισχυρίστηκε ότι αποζημίωσε ήδη κάποια από τα άτομα που αξίωσαν την επιστροφών των χρημάτων τους, επειδή δεν έπιασαν πουθενά δουλειά. Οι συνήγοροί του -μάλιστα- ανέφεραν ότι οι αποζημιώσεις αυτές προσεγγίζουν μέχρι στιγμής τις 20.000 ευρώ.
Επιπλέον, οι νομικοί του συμπαραστάτες, επεσήμαναν ότι από τα 166 άτομα που, κατά το κατηγορητήριο, εξαπατήθηκαν, μόλις τα έντεκα κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι επιθυμούν την ποινική δίωξη του 30χρονου κατηγορουμένου. Τα υπόλοιπα άτομα, σύμφωνα με τους ίδιους, περιλήφθηκαν στη δικογραφία, καθώς εμφανίζονται να έχουν καταθέσει διαφορά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, που προορίζονταν για τον ιερέα.
Ο κατηγορούμενος, που χειροτονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και λειτουργούσε εθελοντικά σε ενορία του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, δεν φορούσε κατά τη διαδικασία της απολογίας το ράσο του. Άκουσε δε με ανακούφιση την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας, ενώ κατά την αποχώρηση από το δικαστικό μέγαρο έβαλε το ράσο του, αρνούμενος να κάνει οποιαδήποτε σχόλιο για την υπόθεση στους δημοσιογράφους, τους οποίους παρέπεμψε για δηλώσεις στην Μητρόπολη Λαγκαδά.
Από την άλλη, ο συγκατηγορούμενός του, φέρεται να απολογήθηκε ότι ο ίδιος είχε περιφερειακό ρόλο κι ότι ουδέποτε πήρε χρήματα από τα φερόμενα ως θύματα ή μίλησε μαζί τους. Εξάλλου, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 45χρονος γνώρισε τον ιερέα σε μπουζουξίδικο όπου ο ίδιος δούλευε κατά το παρελθόν και πήγαινε ο 30χρονος για διασκέδαση, όταν ήταν ακόμη κοσμικός.
πηγή: agelioforos.gr
Πηγή: www.news247.gr

1 σχόλιο

  1. ο προισταμενος του μητροπ
    αλητης θα του βαλει ΠΟΙΝΗ;!

    η βαζει μονο σε οσους δεν τον πηδανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση