GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκαινιάστηκε το νέο νηπιαγωγείο στη Ροδιά

Εγκαινιάστηκε από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, το νέο νηπιαγωγείο της Ροδιάς, που στεγάζεται πλέον σε ένα παραδοσιακό, πλήρως...

Εγκαινιάστηκε από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, το νέο νηπιαγωγείο της Ροδιάς, που στεγάζεται πλέον σε ένα παραδοσιακό, πλήρως ανακαινισμένο και ειδικά διαμορφωμένο κτίριο στην είσοδο του οικισμού.
Με το έργο αυτό, ικανοποιήθηκε ένα...
δίκαιο και πολύχρονο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ροδιάς, ενώ ταυτόχρονα, τα μικρά παιδιά του νηπίου θα ξεκινούν το ταξίδι τους στην γνώση κάτω από πολύ καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Υλοποιώντας μια ακόμη δέσμευσή μας στο τομέα της εκπαίδευσης και ειδικότερα, σε αυτόν της σχολικής στέγης, εγκαινιάζουμε το νέο νηπιαγωγείο της Ροδιάς. Με πόρους του δήμου μας, ανακαινίσαμε ριζικά αυτό το παραδοσιακό κτίριο που περιλαμβάνει όλους τους απαραίτητους χώρους και το παραδίδουμε στους μικρούς μαθητές. Έτσι θα μπορούν να χαίρονται και θα σταματήσουν να είναι στριμωγμένα σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες.

Με αυτό το έργο, καλύπτουμε τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των νηπίων της περιοχής και προσθέτουμε έναν ακόμα κρίκο, στην αλυσίδα των σχολικών έργων του δήμου μας. Το νηπιαγωγείο αυτό, μαζί με το νέο Λύκειο Γαζίου που ολοκληρώνεται προϋπολογισμού 6.081.000 ¤, το πρώην αθλητικό γυμνάσιο που λειτουργεί πλέον ως δημοτικό, το γυμνάσιο Τυλίσου που διατηρήθηκε και αναβαθμίστηκε, τα νέα νηπιαγωγεία Γαζίου, Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι και Καλεσίων, το καινούργιο δημοτικό που θα κατασκευάσουμε στο Γάζι (έχουμε ήδη αγοράσει το οικόπεδο αξίας 400.000 ¤, έχουμε έτοιμες τις μελέτες και περιμένουμε την ένταξή του έργου στο ΕΣΠΑ, όπως μας έχει υποσχεθεί ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης) αποτελούν σημαντικότατες παρεμβάσεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης του εκρηκτικού προβλήματος της σχολικής στέγης, το οποίο και λύνεται για πολλά χρόνια.

Το νέο νηπιαγωγείο στη Ροδιά, αποτελεί επίσης και μια ακόμα απόδειξη, ότι τα χρήματα που εσείς οι ίδιοι, με δυσκολία καταβάλετε στο δημοτικό ταμείο, πιάνουν τόπο. Χρησιμοποιούνται για να καλύψουν ουσιαστικές ανάγκες και να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητάς σας. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που και ο δήμος μας αντιμετωπίζει, προσπαθούμε με σωστό προγραμματισμό και εξορθολογισμό των δαπανών μας, να εξοικονομούμε χρήματα για να μπορούμε να δίνουμε στους δημότες, αυτά τα οποία δικαιούνται. Προσπαθούμε διαρκώς να παρεμβαίνουμε ουσιαστικά και να δημιουργούμε συνθήκες και προϋποθέσεις ανάπτυξης. Γρήγορα, ευέλικτα, αξιόπιστα.
Εδώ στη μαγευτική Ροδιά, αυτό το γνωρίζετε καλά. Βλέπετε τα έργα της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού, των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων, των διανοίξεων και ασφαλτοστρώσεων των δρόμων, σε μεγάλη ακτίνα περιφερειακά του οικισμού, της διαπλάτυνσης της οδού Σαββαθιανών και της ασφαλτόστρωσης 2 χιλιομέτρων περίπου, της ανάδειξης της ενετικής έπαυλης των Καλλέργηδων, της αγοράς και κατεδάφισης 2οροφου κτίσματος αλλά και άλλων κτισμάτων περιμετρικά της Έπαυλης, της ανάδειξης της Παναγίας της Ροδέας, της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και στρώσιμο του περιβάλλοντα χώρου με κυβόλιθους, της μελέτης ανάπλασης του οικισμού, του κεντρικού δρόμου, τα κάθετα στενά δρομάκια κ.α., της μελέτης του δρόμου μέχρι τα Σαββαθιανά, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, την μονάδα αφαλάτωσης, το νεκροταφείο, την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Παντάνασσα, τη σύμβαση με το ΤΕΕ για την ανακήρυξη ως παραδοσιακού του οικισμού, τη μελέτη της πλατείας, όλα αυτά, χωρίς να αναφερθώ στην καθημερινότητα, στον τομέα της καθαριότητας, στις τσιμεντροστρώσεις, κλπ

Δεν θα αναφερθώ αναλυτικότερα για να μη σας κουράσω, άλλωστε τα ζείτε καθημερινά. Θα ήθελα μόνο να γνωρίζεται, ότι ως δημοτική αρχή δεν σταματάμε εδώ, αλλά διαρκώς προγραμματίζουμε και νέες παρεμβάσεις, τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης και υποδομών, όσο και σε επίπεδο βελτίωσης της καθημερινότητας. Με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά, θέτουμε τις βάσεις της ανάπτυξης για ολόκληρο το Μαλεβίζι!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου. Δούλεψε πολύς κόσμος για το έργο, τόσο σε τοπικό όσο και σε δημοτικό επίπεδο και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους! Τον πρόεδρο Α. Σταματάκη, τους αντιδημάρχους Α. Σαλούστρο, Γ. Αεράκη, Δρ. Μαρή και Χ. Κουτσογιάννη, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, το Σύλλογο Γονέων.
Θα ήθελα κλείνοντας να ευχηθώ στους μικρούς μαθητές και στις μικρές μαθήτριες του νέου νηπιαγωγείου, να έχουν καλή πρόοδο και να φροντίσουν να διατηρούν το νέο τους σχολείο καθαρό και όμορφο. Στις δασκάλες τους να ευχηθώ καλή δύναμη, για να μπορέσουν να μεταλαμπαδεύσουν τις πολύτιμες γνώσεις τους στα μικρά παιδιά. Και στους γονείς, όλους εσάς που καμαρώνετε για τα αγγελούδια σας, να τα δείτε όπως ποθείτε! Καλορίζικο το νέο μας νηπιαγωγείο».

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, η δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Τσικαλάκη, η σχολική σύμβουλος προσχολικής ηλικίας Ν. Δεληκανάκη, ο Προϊστάμενος του γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μ. Σαββάκης, ο δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου Γαζίου Ν. Φαραζάκης, ο δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς Ν. Αλεξάκης, οι νηπιαγωγοί Ε. Τσαφαντάκη και Μ. Τσάκα, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου Α. Σταματάκη (πρόεδρος), Κ. Αλεξανδράκης, Θ. Ντουλάκη, Α. Καρανίκη, Ρ. Ζαχαριουδάκη, καθώς και οι γονείς των μικρών παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση