GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε «ουκρανική» επαγρύπνηση η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σε «ουκρανική» επαγρύπνηση βρίσκεται η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες την τρέχο...

Σε «ουκρανική» επαγρύπνηση βρίσκεται η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες την τρέχουσα περίοδο, καθώς διενεργεί ελέγχους για την ύπαρξη πιθανών περιουσιακών στοιχείων Ουκρανών «ηγεμόνων» στην Ελλάδα.

Σε συντονισμό με τις ευρωπαϊκές αρχές η Αρχή Νικολούδη ελέγχει την πιθανή ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων διωκόμενων από τη διεθνή κοινότητα Ουκρανών στην Ελλάδα.

Η απόφαση 2014/119/ΚΕΠΠΑ προβλέπει τη δέσμευση κεφαλαίων και οικονομικών πόρων ορισμένων προσώπων που αναγνωρίζονται ως υπεύθυνα για την κατάχρηση ουκρανικών κρατικών κεφαλαίων και προσώπων υπεύθυνων για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, καθώς και φυσικών ή νομικών προσώπων, οντοτήτων και φορέων που σχετίζονται με αυτά, με σκοπό την παγίωση και την υποστήριξη του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ουκρανία. Τα εν λόγω πρόσωπα, οντότητες και φορείς απαριθμούνται στο παράρ­ τημα της εν λόγω απόφασης. Τα μέτρα αυτά εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Συνθή­ κης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, επομέ­ νως, για να διασφαλισθεί ιδίως η ομοιόμορφη εφαρμογή τους από τους οικονομικούς φορείς σε όλα τα κράτη μέλη, είναι αναγκαία για την εφαρμογή τους η κανονιστική δράση στο επίπεδο της Ένωσης.

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΕ εάν ευρεθούν θα πρέπει να δεσμευθούν όλα τα κεφάλαια και οι οικονομικοί πόροι που βρίσκονται στην ιδιοκτησία, στην κατοχή ή υπό τον έλεγχο οποιουδήποτε από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, οντότητες ή φορείς που έχουν στοχοποιηθεί. Ως «οικονομικοί πόροι» νοούνται τα περιουσιακά στοιχεία κάθε είδους, υλικά ή άυλα, κινητά ή ακίνητα, που δεν είναι κεφάλαια, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση κεφαλαίων, αγαθών ή υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους :

Viktor Fedorovych Yanukovych Πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας

Vitalii Yuriyovych Zakharchenko Πρώην Υπουργός Εσωτερικών

Viktor Pavlovych Pshonka Πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας

Oleksandr Hryhorovych Yakymenko Πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας

Andriy Volodymyrovych Portnov Πρώην σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας

Olena Leonidivna Lukash Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης

Andrii Petrovych Kliuiev Πρώην επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας

Viktor Ivanovych Ratushniak Πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών

Oleksandr Viktorovych Yanukovych Γιος του πρώην Προέδρου, επιχειρηματίας

Viktor Viktorovych Yanukovych Γιος του πρώην Προέδρου, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Ουκρανίας

Artem Viktorovych Pshonka Γιος του πρώην Γενικού Εισαγγελέα, Αντιπρόεδρος του Κόμματος των Περιφερειών στο Ανώτατο Συμβούλιο της Ουκρανίας

Serhii Petrovych Kliuiev Επιχειρηματίας, αδελφός του Andrii Kliuiev

Mykola Yanovych Azarov Πρωθυπουργός της Ουκρανίας έως τον Ιανουάριο του 2014

Oleksii Mykolayovych Azarov Γιος του πρώην Πρωθυπουργού Azarov

Serhiy Vitaliyovych Kurchenko Επιχειρηματίας

Dmytro Volodymyrovych Tabachnyk Πρώην Υπουργός Παιδείας και Επιστημών

Raisa Vasylivna Bohatyriova Πρώην Υπουργός Υγείας

Ihor Oleksandrovych Kalinin Πρώην σύμβουλος του Προέδρου της Ουκρανίας

Σύμφωνα με οδηγίες που έχουν δοθεί στις τελωνειακές και οικονομικές Αρχές εφόσον κατά τους ελέγχους που διενεργούνται βάσει ανάλυσης κινδύνου κατά την εισαγωγή, εξαγωγή και διακίνηση εμπορευμάτων, διαπιστωθεί από τα επισυναπτόμενα τα τελωνειακά παραστατικά έγγραφα εμπλοκή των παραπάνω προσώπων θα πρέπει άμεσα να ειδοποιηθεί η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση