GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στα «Ματωμένα Χώματα»

Στο χωριό Λιγκιάδες των Ιωαννίνων, τόπο μαρτυρίου της ναζιστικής θηριωδίας, θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη, ο γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκ...


Στο χωριό Λιγκιάδες των Ιωαννίνων, τόπο μαρτυρίου της ναζιστικής θηριωδίας, θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη, ο γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ. «Θα καταδείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί», δήλωσε στην προς την Deutsche Welle ενόψει αυτής της επίσκεψης, τονίζοντας όμως πως: «Θα δείξω τη συμπάθειά μου και θα αποτίσω φόρο τιμής στα θύματα. Αλλά εκείνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να διαφοροποιηθώ από την κυβέρνησή μου και να δεχθώ αποζημιώσεις, που είναι νομικά ανέφικτες».

Είναι ο ίδιος που πριν έναν μήνα, στις 31/1/2014, σε ομιλία του, στην έναρξη της 50ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ζήτησε από τη Γερμανία να αποτινάξει την αίσθηση της ενοχής που απορρέει από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη στη διαμόρφωση των διεθνών σχέσεων μέσω ευρύτερης στρατιωτικοπολιτικής εμπλοκής της χώρας του σε διεθνές επίπεδο. Ο Γκάουκ διεκδικεί για την Γερμανία τον ίδιο ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις που στο παρελθόν την οδήγησαν να ξεκινήσει δυο παγκόσμιους πολέμους.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τον λαό των Ιωαννίνων να κηρύξει τον πρόεδρο της Γερμανίας ως persona non grata στα ματωμένα χώματα των Ιωαννίνων και ευρύτερα της Ηπείρου.

Η ναζιστική θηριωδία με τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στην μνήμη του ελληνικού λαού και θα περιμέναμε από τη χώρα που ευθύνεται γι’ αυτή τη θηριωδία, δείχνοντας έμπρακτη μεταμέλεια, να μην επιδεικνύει την προσχηματική συμπάθειά της δια των εκπροσώπων της, αλλά να στέκεται με σεβασμό μπροστά στον ελληνικό λαό και την Εθνική του Κυριαρχία και όχι να επαναλαμβάνει την ίδια προσπάθεια καθυπόταξης της πατρίδας μας, με οικονομικά μέσα αυτή τη φορά, αδιαφορώντας για τα χιλιάδες νέα θύματα που προκαλεί αυτή η νέα δική της προσπάθεια, έστω κι αν, όπως και τότε, βρίσκει πρόθυμους εγχώριους συνεργάτες.

Σε ότι αφορά το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις, το Ε.ΠΑ.Μ. δηλώνει ρητώς ότι δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με το δημόσιο ελληνικό χρέος, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν το αναγνωρίζουμε. Όταν έρθει εκείνη η εποχή (που δεν είναι μακριά), που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μια παλλαϊκή, πατριωτική κυβέρνηση, η Γερμανία θα κληθεί να αποπληρώσει τα οφειλόμενα της προς τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα αν ο κάθε Γκάουκ θεωρεί τη διεκδίκησή τους ως νομικά ανέφικτη.

Καλούμε τον Λαό των Ιωαννίνων να δείξει έμπρακτα την απέχθειά του προς τον εκπρόσωπο της κατοχικής δύναμης, αλλά και στον «δικό» μας πρόεδρο-μαριονέτα που θα τον συνοδεύει στην λοιδορική περιοδεία του.

1 σχόλιο

  1. Γιατι συμβαινουν αυτα στην Ελλαδα μας;!
    Επειδη εχουμε ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ γι' αυτο συμβαινουν ολα αυτα!
    Οπου κι αν πας στην Ελλαδα ΠΑΝΤΟΥ υπαρχει το ΑΙΜΑ απο τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ των Γερμανων στον πολεμο! Παντου το ΑΙΜΑ το Ελληνικο εχει κοκκινισει τα φαραγγια! Που να το πρωτοαναφερω! Καλα στα Καλαβρυτα ΔΕΝ ξαναπαω, γιατι με πιανουν τα ΚΛΑΜΑΤΑ μολις αντικρυζω εκεινες τις πελωριες επιγραφες με τους ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ. Να αναφερω για τη ΣΦΑΓΗ στο Διστομο; Η για τη μεγαλυτερη ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ στο χωριο ΚΑΜΜΕΝΟ της ΑΡΤΑΣ; Τι να πρωτοαναφερω; Καθονται ομως οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μας και ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ αυτων των ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ ΘΗΡΙΩΝ, των Γερμανων, που ΚΑΜΙΑ -πρακτικη- συγνωμη δεν δειχνουν για ο,τι εκαναν και ουτε αναγνωριση των "δανειων" των κατοχικων που πηραν κανουν ουτε επιστροφη του ΧΡΥΣΟΥ που μας ΕΚΛΕΨΑΝ! Τοσο πολυ εχουν ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ, λοιπον, οι πολιτικοι μας και ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ απο τον ΛΑΟ;! Πουναι ρε σεις ενας ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ενας ΕΛΛΗΝΑΣ, ενας ΗΡΩΑΣ να πει: ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΑΣ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Η ΨΕΥΤΟΕΝΩΣΗ ΣΑΣ, ΑΛΗΤΑΡΙΟ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΦΑΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΚΑΡΕΜΜΥΔΙ αλλα θαμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!
    Οι ΚΙΝΕΖΟΙ μας ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ, αναλαβαν τον Οργαν. Λιμενων και εκαναν τελεια οργανωση, ειναι 1,3 ΔΙΣ, αμα φτερνιστουν κιτρινιζει η ΕΥΡΩΠΗ, μ' αυτους θα παμε, κι εσεις ευρωαρρωστοι στο διαολο, στις σπηλιες σας πισω και γρηγορα.
    Αλλα ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ φανερωθηκαν για να τα πουν, για την ωρα τουλαχιστον......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση