GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ραγιάδες, η Δημοκρατία, το Μνημόνιο και η Ελλάδα

Aπό τον Nάσο Σκούρα - Πύργος. Οι Ραγιάδες, η Δημοκρατία, το Μνημόνιο και η Ελλάδα - Κι ο κάθε ΛΙΝΑΤΣΑΣ που με τρεις μπράβους ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ...

Aπό τον Nάσο Σκούρα -
Πύργος.


Οι Ραγιάδες, η Δημοκρατία, το Μνημόνιο και η Ελλάδα - Κι ο κάθε ΛΙΝΑΤΣΑΣ που με τρεις μπράβους ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!
Η Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε πιο υπόδουλη απ' ότι έχει υπάρξει στην νεώτερη ιστορία της και αυτό (κυρίως) γιατί δεν απέβαλε ποτέ το «ραγιαδισμό». Όλοι άλλωστε οι διεκδικητές της εξουσίας, πάντα επένδυαν σε αυτό. Όσο ο Έλληνας πολίτης θα ψηφίζει από «υποχρέωση» (είτε μεγάλη, είτε μικρή) προς κάποιον υποψήφιο ή επειδή ανήκουν «στην ίδια ομάδα», τόσο θα διαιωνίζεται η σύγχρονη κατάρα αυτού του τόπου.
Και δεν είναι ΜΟΝΟ τα λεφτά που λιγόστεψαν απ΄την κρίση, και δεν μας λείπουν, σαν λαός, ΜΟΝΟ αυτά. Είναι ΚΑΙ οι αξιοπρέπειες που τσαλακώθηκαν ή και εξαφανίστηκαν! Οι αξιοπρέπειες εκατομμυρίων ανθρώπων σε αυτή τη χώρα!!!

* O Νεοέλληνας, ακόμα κι αν πάμε χρονικά και ιστορικά πολύ πίσω, από την ρωμαϊκή εποχή και μετά π.χ. Βυζάντιο και αργότερα, η διαστρωμάτωση του σε λαό ήταν, κατά την ταπεινή μου άποψη, η εξής: Ένα περίπου 10% άξιοι άνθρωποι, σωστοί (όσο τουλάχιστον περισσότερο γίνεται), πατριώτες. κ.τ.λ., ένα περίπου 60% ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΠΡΟΒΑΤΑ, κ.τ.λ., και ένα περίπου 30% λαμόγια – καιροσκόποι, απάτριδες, απατεώνες, Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσάει ο Άνεμος...) κ.τ.λ.
Στην τουρκοκρατία π.χ., το 10% ανεβηκαν στα βουνά και αποτέλεσαν τον πυρήνα της επανάστασης, το 60 % ήταν οι “καθαρόαιμοι” ραγιάδες και το 30% ήταν οι κοτζαμπάσηδες, οι σχετικοί γκάγκστερς της εποχής, λαμόγια – καιροσκόποι επίσης της εποχής, κ.τ.λ.
Περίπου το ίδιο συνέβη και στην Κατοχή! Και το ίδιο συμβαίνει και τώρα!!!

* Είμαστε ένα έθνος προς εξαφάνιση, ένας λαός εκφυλισμένος.
Μια από τις χώρες που ο κάθε ΛΙΝΑΤΣΑΣ με τρεις μπράβους ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΤΑ (πάσης φύσεως...) ΠΡΟΒΑΤΑ - ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

Σε μια υποθετικά φανταστική χώρα...

Απο κει και πέρα: Ας πούμε ότι έχουμε μια υποθετικά φανταστική χώρα, όπου:
- ο πρωθυπουργεύων δεν πατάει ποτέ στην Βουλή,
- ότι έχει ένα ποσοστό περί το 18%-19%,
- που κυβερνά μαζί με άλλο ένα (νυν) κομματίδιο που έχει - δεν έχει 3%-4%
- που κυβερνά με νόμους που στήνει ο πρώτος μόνος του (και ο ...εύσωμος του κομματιδίου απλά συμφωνεί, για να κερδίζει χρόνο στην εξουσία και την καρέκλα...) και βάζει συνεχείς τζίφρες ένας υπέργηρος (και πιθανόν, κι εκτός τόπου και χρόνου πλέον...)
- που οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πάνε κι έρχονται, ΣΥΝΕΧΩΣ
- που πέτυχε το υπέροχο ποσοστό του 30% και επίσημα (όχι στην ...ανάπτυξη, αλλά στην ανεργία)
- που όταν μιλάει νομίζεις ότι είσαι σε ΑΛΛΗ χώρα
- που συνεχίζει (γιατί το έχει ξεκινήσει από παλιά) την ανεξέλεγκτη είσοδο (κατά μοναδικό για άλλη ευρωπαική ή και όχι μόνο χώρα), στη χώρα που κυβερνά, της “κάθε φυλής του Ισραήλ”
- που τα σύνορα της χώρας είναι μπάτε σκύλοι αλέστε
- που θεωρεί ότι έχει το αλάθητο του πάπα, ακόμα κι όταν κάνει τις ...κυβιστήσεις από το “εγώ δεν θα συμφωνήσω στο ...λάθος”...
- που αυτός ο ίδιος μαζί με το άλλο κομματίδιο είναι ο καθ΄ ύλην υπεύθυνος για τον ψόφο και το ζόφο του Λαού και της Χώρας, που συνεχίζεται καθημερινά, ως αργός αλλά και βέβαιος ΘΑΝΑΤΟΣ!!! Και που έχει και μεγάλη ΣΥΝΕΧΕΙΑ ακόμα και μέσα στη χρονιά αυτή (όπως και στις επόμενες)
- που έχει εξαφανίσει την κάθε ύπαρξη αυτού που λέγεται κοινωνικό κράτος
- που κλέβει το κάθε τελευταίο ταμειακό απόθεμα της κάθε οικογένειας, μέσω απίστευτων και συνεχών φόρων
- που άλλα έλεγε το ...Σάββατο και άααααλλα έκανε τη ...Δευτέρα (και πριν, και τώρα)
- που λέει συνεχώς, είτε ο ίδιος, είτε μέσω των "λαγών" του, με ...τσιριχτές φωνές, σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί του "είστε τούτο, είστε εκείνο, είστε το άλλο"
- που έχει εξαφανίσει μια ολόκληρη πόλη από προσώπου γης, μέσω ... αυτοκτονιών
- που έπαθε μίνι εγκεφαλικό και ...οπτική βλάβη όταν του είπαν "εδώ σε έχουμε" δείχνοντάς του κάτι .... σκληρούς δίσκους...
Ε, σε αυτή την Χώρα θα έλεγε κανείς ότι το πολίτευμα είναι Δημοκρατικό;

Τα πέντε βασικά και πρωταρχικά πράγματα που είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (αλλιώς, αφήστε με από την άλλη, γιατί...μπούχτισα):
1) δημοψήφισμα για το ευρώ (εγώ είμαι ήδη σε θέση – ΑΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ - http://www.iliaoikonomia.gr/news_details.php?id=13210#.UwzOIuN_uYI - αλλά είπαμε, Δημοκρατία – και τουλάχιστον δημοψήφισμα),
2) πλήρη έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των αρχηγών κομμάτων, υπουργών και βουλευτών, με δημοσιοποιήση των αποτελεσμάτων (ειδικά από το 2000 και μετά, με συμπλήρωση στον κατάλογο, Δημάρχων, Νομαρχών και γεν. Γραμματέων των υπουργείων),
3) κατάργηση της κάθε φορολόγησης του σπιτιού ιδιοκατοίκησης,
4) κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων,
5) ξεκάθαρη ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αλλά ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Αύριο!!!!!!!!!!!!!! (αν όχι ΣΗΜΕΡΑ)!!!!!!

Τι ΑΚΟΜΑ λέει το Μνημόνιο
Το μνημόνιο, στο μεταξύ – γιατί εκείνοι μπορεί να το ψηφίζουν χωρίς να το διαβάζουν, αλλά κάποιοι άλλοι το διαβάζουμε, ακόμα και για να ξέρουμε γιατί ΔΕΝ το θέλουμε - εκτός από το δανεισμό της Ελλάδος για τη διάσωση των βορειοευρωπαϊκών τραπεζών (και ΜΟΝΟ γι' αυτές), προέβλεπε και κάποιες δομικές βελτιώσεις του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική οικονομία.
Το ότι αυτές ΔΕΝ έχουν γίνει, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ των εκάστοτε κυβερνώντων (ειδικά ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ, Παπανδρέου, Παπαδήμ-ι-ου και ΣαμαροΒενιζέλου).
Από αυτές δεν έγινε σχεδόν καμία, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν πραγματικό χρηματικό κόστος. Μόνον για τις συντεχνίες που θα ξεβόλευαν, και για όποιους, από τους οποίους, ξαναπεριμένει ψήφο η νυν συγκυβέρνηση. Δεν έγινε τίποτε όμως! Κι ούτε θα γίνει με ΑΥΤΟΥΣ!!!
- Το ότι ανέβηκε ο ΦΠΑ στο 23%, κατακρυμνίζοντας το σύνολο της οικονομίας σε συνεχή ύφεση, ήταν επιλογή! Αφήστε, και το πόσο παίρνει το κράτος από αυτόν...
- Το ότι οι τράπεζες τέθηκαν εκτός διεθνών αγορών για χρόνια, στραγγαλίζοντας την ελληνική οικονομία από ρευστότητα, και εκτινάσσοντας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ανοίγοντας τρύπες στο παθητικό τους, είναι επιλογή!
- Το ότι εδώ και χρόνια δεν έχουμε ακόμα εκδόσει τα καλυμένα Αναπτυξιακά Ομόλογα Ειδικού Σκοπού, για να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη των υποδομών μας και να τονώσουμε τη ρευστότητα της οικονομίας, είναι επιλογή!
- Το ότι παραμένουν εξίσου κλειστά 150 επαγγέλματα, όσα ήταν και πριν τέσσερα χρόνια, είναι επιλογή!
- Το ότι παραμένουν οι εκατοντάδες φόροι υπέρ τρίτων, που στρεβλώνουν την οικονομία είναι επιλογή!
- Το ότι δεν έχει απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος, ούτε κατάδικος, ούτε κλέφτης, ούτε κοπανατζής, είναι επιλογή!
- Το ότι συνεχίζει το ελληνικό κράτος να έχει 80.000 κηπουρούς και απορριματοσυλλέκτες με μισθούς μεγαλύτερους από καθηγητές πανεπιστημίων, είναι επιλογή!
- Το ότι δεν έχει εφαρμοστεί ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ το ενιαίο μισθολόγιο ακόμη, είναι επιλογή!
- Το ότι συνεχίζουν να πληρώνονται χιλιάδες, με πλαστά πτυχία και άλλα πλαστά σχετικά δικαιολογητικά, στο ελληνικό δημόσιο, είναι επιλογή!
- Το ότι οι Νομαρχίες και οι Δήμοι συνεχίζουν να έχουν περισσότερο (και στρεβλά τοποθετημένο) προσωπικό απ' όσο πραγματικά χρειάζεται, ή εργάζεται, είναι επιλογή!
- Το ότι παραμένει η κρατική διαφθορά ανέγγιχτη και σε επίπεδα παγκόσμιου ρεκόρ, είναι επιλογή!
- Το ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν σύνταξη άνθρωποι 45 και 50 και 55 ετών, ενόσω το 40% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, είναι επιλογή!
- Το ότι με εργαλείο την ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ και ΣΥΝΕΧΗ φορολόγηση, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ (και συνεχίζουν να καταστρέφονται) ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι στην Ελλάδα, είναι επιλογή!
- Το ότι παραμένουν καταστάσεις (όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες πολλές), που κοστίζουν εκατομμύρια ετησίως για όλους μας, όσο δηλαδή κάποιο χαράτσι (από αυτά που μπαίνουν συνεχώς), είναι επιλογή!
- Το ότι ο ΟΑΕΕ καθημερινά καταστρέφει ζωές ανθρώπων που είναι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι, γιατί επιβάλλει να πληρωθεί για κάτι που δεν τους παρέχει, είναι επιλογή!
- Το ότι με μοχλό την υπερφορολόγηση περιουσιών που αποχτήθηκαν με φορολογημένο πλούτο, δημεύοντας τις καταθέσεις και κατάσχοντας τις περιουσίες των Ελλήνων, είναι επιλογή!
- Το ότι έχει χαθεί πάνω από το 30% της οικονομίας σε 7 χρόνια ύφεσης, εξαθλιώνοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πλην προνομιούχων και κομματικών στρατών, είναι επιλογή!
- Το ότι 4 εκατομμύρια Έλληνες είναι ανασφάλιστοι, άρα χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι επιλογή!
- Το ότι ΠΑΝΩ από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες είναι στο περιθώριο της ζωής, με μοχλό την ΑΝΕΡΓΙΑ, είναι επιλογή!Αυτά και χιλιάδες άλλα είναι επιλογές, που καθημερινά παίρνει ή πήρε το πολιτικό προσωπικό!!! Το ίδιο αυτό, ΚΑΙ των τελευταίων δεκαετιών, αλλά ΚΑΙ σήμερα, βυθίζοντας την κοινωνία στην κρίση, την ύφεση, τη δυστυχία, την αναξιοπρέπεια, προκειμένου να προστατεύσει τα νοσηρά και άδικα προνόμια των ΙΔΙΩΝ!Με απίστευτη Πολυνομία, αλλά πολύ πιο απίστευτη Ατιμωρησία και Διαφθορά μέχρι το κόκκαλο!

ΥΓ. 1: Το αν είναι η Χρυσή Αυγή ένα επικίνδυνο κόμμα, δεν μπορώ να το απαντήσω άμεσα.

Άντε και να είναι, υποθετικά! Πόσο πιο επικίνδυνο να είναι όμως, από τα δύο κόμματα που μας κυβερνάνε κατ' αυτό τον τρόπο, που λήστεψαν με μαφιόζικους μεθόδους τη χώρα (ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ) και την έριξαν στα βράχια κι εξακολουθούν να θέλουν να μας ''σώσουν'' αρπάζοντας όποια κινητή κι ακίνητη περιουσία μας έχει απομείνει;Σε μία χώρα που η Βουλή και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχουν πρακτικά καταργηθεί, που οι πιο κρίσιμες και καίριες για το μέλλον της χώρας αποφάσεις, υλοποιούνται με ...Προεδρικά Διατάγματα, χωρίς την ψήφο των εκλεγμένων βουλευτών (αυτών που είναι, εν τέλει...), ελάχιστη δύναμη κι επιρροή έχει ένα ΜΗ κυβερνητικό κόμμα. Όποιο κι αν είναι αυτό, σε οποιαδήποτε τέτοια χώρα.
Το πόσο επικίνδυνη είναι η Χρυσή Αυγή (αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ) για τη χώρα, θα φανεί αν κι όποτε κυβερνήσουν.
ΥΓ. 2: ΣΚΗΝΙΚΟ σύγκρουσης (διαβάζω σε έγκριτες εφημερίδες, που γράφουν και για ...βρώμικο πόλεμο της Τρόικας κ.τ.λ., και μαθαίνω από κανάλια) στήνεται ΠΑΛΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ (!) με τους ελεγκτές του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν! Γιατί – λέει - δεν κάνουν πίσω στα «προαπαιτούμενα» που ζητούνται – λέει - για να προχωρήσει το «ελληνικό πρόγραμμα» - λέει!
Μα καλά, όλα αυτά που, υποτίθεται, δημιουργούν τώρα ΠΑΛΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ (!) τις «τριβές» με κυβέρνηση, υπουργούς και άλλους, δεν είναι ήδη ψηφισμένα απο κυβέρνηση, υπουργούς και άλλους στη Βουλή, εδώ και πολλούς μήνες;;;

Έχω και μια απορία (από τις πολλές, που έχω εκφράσει πάλι κατά καιρούς)

Τι ακριβώς σημαίνει για τη μεγάλη συγκυβέρνηση να ...απειλεί (που και που...) την τρόικα με «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», όπου μετά οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν να κάνουν με τον... ασυμβίβαστο Τσίπρα; Τι καταλαβαίνει ο μέσος πολίτης με αυτό το επιχείρημα;
Δηλαδή ότι η συγκυβέρνηση λέει στον Τόμσεν και στην παρέα του «θα φύγουμε εμείς που σας λέμε σε ολα ΝΑΙ, και θα έρθουν οι... άγριοι που θα σας πετάξουν στη θάλασσα»! Πώς το... είπατε αυτό ακριβώς;

1 σχόλιο

  1. Ο δοσιλογισμός, η μικροψυχία, η δουλικότητα Σαμαρά-Βενιζέλου, αυτά τα γελοία ανθρωπάκια-πιόνια Γερμανίας και ΗΠΑ, που τους κρατάνε από δεκάδες λίστες: Λαγκάρντ, Ζήμενς, υποβρυχίων, εξοπλισμών και δεκάδων σκανδάλων, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ!!!!

    Με την επίσκεψη του ανεκδιήγητου και γελοιότατου Βενιζέλου, πήγαν και αναγνώρισαν κατ' ουσία τους πραξικοπηματίες Νεο-ναζί του Κιέβου, που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία, διώχνοντας τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας Γιανουκόβιτς (με όλα τα αρνητικά του- είναι ο νόμιμα εκλεγμένος ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ πρόεδρος της Ουκρανίας), και απειλώντας αμέσως και ευθέως τις μειονότητες (που στην Κριμαία, την Ανατολική και Νότια Ουκρανία- ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, οι ρώσοι!!!).

    Και πολύ σωστά και μπράβο, που ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ, κατηγόρησαν αυτά τα άθλια γερμανοκίνητα και αμερικανοκίνητα ανθρωπάκια, για τη στάση τους στις εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση