GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκοτινιώτης και Παπατόλιας σε ενιαίο ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Βόλου

Aνακοινώθηκε επίσημα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Πιτσιώρη Την κοινή τους απόφαση να συγκροτήσουν εν...

Aνακοινώθηκε επίσημα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Πιτσιώρη

Την κοινή τους απόφαση να συγκροτήσουν ενιαία δημοτική παράταξη, με σαφές προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό πλαίσιο, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο του Βόλου ο νυν Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπολιτείας κ. Πάνος Σκοτινιώτης και ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών κ. Απόστολος Παπατόλιας, παρουσία του πρώην Δημάρχου Βόλου κ. Δημήτρη Πιτσιώρη.

Υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο κ. Πάνος Σκοτινιώτης.

Αναφερόμενοι στην απόφασή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Παπατόλιας, υπογράμμισαν ότι τολμούν να κάνουν υπέρβαση, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Βόλου.


Δήλωση Δημήτρη Πιτσιώρη

Σας καλέσαμε σήμερα για σας ανακοινώσουμε μια νέα συμμαχία για το Δήμο Βόλου που ξεκινάει από τη συνένωση των δυο παρατάξεων. Δηλαδή αυτή της σημερινής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δήμαρχο κ. Π. Σκοτινιώτη και αυτής του πρώην Νομάρχη κ. Α. Παπατόλια.

Οι παραβρισκόμενοι σήμερα σ’ αυτή την πρώτη συνέντευξη είναι ένα πρώτο δείγμα προσώπων και δυνάμεων που καθημερινά αξιώνουν την ύπαρξη ενός ενιαίου ψηφοδελτίου.

Με αυτή την κίνησή μας θέλουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση νέων ανθρώπων στην αυτοδιοίκηση.

Κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτή την νέα  πορεία που παραμερίζει πολιτικές δεσμεύσεις, προσωπικές στάσεις και φιλοδοξίες και ακόμη μικροαντιθέσεις και πολεμικές.

Και  αναφέρομαι και στον εαυτό μου, που υπήρξα περισσότερο από ότι έπρεπε αυστηρός, εκφράζοντας την αγωνία μου για τον πολυκερματισμό των υποψηφίων.

Ο Δήμος μας χρειάζεται ν’ αθροίσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του κ. Σκοτινιώτη και του κ. Παπατόλια, όπως και την παρακαταθήκη που άφησαν οι Δήμαρχοι, Κουντούρης, Φούσκης, Μαβίδης, Μήτρου, Βούλγαρης, η «αφεντιά» μου, για να αναφερθώ μόνο σε όσους βρίσκονται στη ζωή,  όπως και των αξιόλογων Δημάρχων και Προέδρων των Περιφερειακών Κοινοτήτων που συγκροτούν το μεγάλο σήμερα Δήμο.

Το λέω  αυτό γιατί στην αγωνία για την οικονομική επιβίωση  του νέου Δήμου στα νέα δεδομένα  πνίγονται οι καθημερινές διαχειριστικές ανάγκες για περισσότερη καθαριότητα και επίλυση μικροπροβλημάτων,  που το παλαιό σχήμα επιτύγχανε.

Η χώρα μας εξέρχεται από μία πρωτοφανή κρίση.

Σ’ αυτή τη φάση προέχει τα συναισθήματά μας να μην πνίξουν τη λογική μας, τις γνήσιες προτεραιότητες που έχει ο τόπος.

Κάποιοι ανιστόρητοι που προφανώς δεν έζησαν στο Βόλο τα τελευταία σαράντα χρόνια επιχειρούν να μηδενίσουν το έργο που προσέφεραν οι δημοτικοί άρχοντες και που κυριολεκτικά άλλαξαν την εικόνα, τη φυσιογνωμία και τις κοινωνικές υποδομές.

Επιχειρούν σκόπιμα ν’  αναμείξουν την πολιτική αντιπαράθεση σε κεντρικό επίπεδο με το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, ψαρεύοντας στα θολά νερά της αγανάκτησης και της ισοπεδωτικής κριτικής.

Το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα είμαι σίγουρος ότι θα απαντήσει με μεγαλύτερο πειστικότητα και προγραμματισμό στο τι και πως πρέπει να γίνει στον τόπο μας.

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες για πρώτη φορά μπορούν να δρομολογηθούν και από πλευράς αυτοδιοίκησης αντλώντας περισσότερους πόρους από τα ευρωπαϊκά ταμεία.


Δήλωση Πάνου Σκοτινιώτη

Με τη διακήρυξή μας, στα τέλη του Γενάρη, ζητήσαμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας για την επόμενη κρίσιμη πενταετία, με στόχο

- ένα Δήμο σύγχρονο, δυναμικό, με πολυδιάσταστη ταυτότητα
- ένα Δήμο που κοιτάζει στο μέλλον, που αντιλαμβάνεται τις διαρκείς αλλαγές των εξωτερικών και εσωτερικών δεδομένων, με ικανότητα να προβλέπει, να προλαβαίνει και να προσαρμόζεται
- ένα Δήμο που ενσωματώνει νέα ρεύματα ιδεών και προτάσεων, σύγχρονες μορφές διοίκησης, νέα εργαλεία ανάπτυξης, νέες μορφές συλλογικότητας, νέες αρχές κοινωνικής αλληλεγγύης, νέες μορφές συμμετοχής.

Τονίσαμε, τότε, ότι η  παράταξη της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης που μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια προοπτική του Δήμου μας, είναι παρούσα στην τοπική κοινωνία, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου.

Είναι όλοι όσοι θεωρούν ότι ο δικαιολογημένος θυμός της κοινωνίας πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη δημιουργίας, ανανέωσης και προοπτικής.

Όσοι απορρίπτουν τον άκρατο λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την πόλωση και τη μισαλλοδοξία. Όσοι δεν συμφιλιώνονται με την ακινησία και τη στασιμότητα.

Όσοι υπερασπίζονται την αξία μιας ενεργούς, δημιουργικής και πρωταγωνιστικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χειραφετημένης από   τα κόμματα, το κράτος και τα άδηλα συμφέροντα.
Με αυτή την αντίληψη, δηλώσαμε ότι έχουμε χρέος να αφήσουμε  στην άκρη τις αντιπαραθέσεις και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ότι θα πρέπει η δημοτική μας παράταξη και το  ψηφοδέλτιο που θα διαμορφώσουμε, να αποτελέσουν την ευρύτερη δυνατή συνάντηση πολιτών, σε έναν κοινό προγραμματικό και αξιακό τόπο.  Με ανοιχτές διαδικασίες.  Πέρα από στείρες πολιτικές και κομματικές προκαταλήψεις. Με ένα πνεύμα ευρύτητας και μια αντίληψη συνεννόησης. Ένα αυθεντικό κίνημα, που θα βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Που θα συνδέει την εμπειρία με τη φρεσκάδα. Που θα αναδείξει μια νέα γενιά άξιων  αυτοδιοικητικών στελεχών.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν και το πείραμα του μαύρου μετώπου που πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι επιχειρείται στην πόλη μας, όχι μόνο δικαιώνουν αυτή την επιλογή μας, αλλά επιβάλλουν, πια, τη συγκρότηση μιας ευρύτατης δημοτικής συμμαχίας ευθύνης για το Βόλο και την προοπτική του. Μιας συμμαχίας που θα διασφαλίσει ότι ο Βόλος θα συνεχίσει να είναι μια πόλη δημοκρατική, ανοιχτή και δημιουργική, μια πόλη της αλληλεγγύης και του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Το μεγάλο βήμα γίνεται σήμερα, με την κοινή απόφαση της Δημοκρατικής Συμπολιτείας και της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών να συγκροτήσουμε ενιαία δημοτική παράταξη, με σαφές προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό πλαίσιο. Στην απόφαση αυτή φτάσαμε αφού διαπιστώσαμε όλον αυτόν τον καιρό ότι οι απόψεις μας για την αυτοδιοίκηση και τη μείζονα πόλη μας αν δεν ταυτίζονται, σίγουρα συγκλίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σε μια συμφωνία που βλέπει το παρόν και το μέλλον της πόλης μας και της αυτοδιοίκησης και σε μια τόσο καθοριστική εκλογική μάχη, με τόσο ισχυρό διακύβευμα, οι όποιες αποκλίνουσες εκτιμήσεις   για το παρελθόν δεν δικαιούμαστε να αποτελέσουν λόγο που να ακυρώσουν την προοπτική μιας τέτοια συμμαχίας.

Σήμερα κάνουμε μια τομή και μια υπέρβαση, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας. Και θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τον Απόστολο Παπατόλια και τους συνεργάτες του, όπως και τους δικούς μου συνεργάτες, που μπορέσαμε όλοι μαζί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, παραμερίζοντας οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες. Να ευχαριστήσω επίσης τον Δημήτρη Πιτσιώρη και τους άλλους φίλους για την ουσιαστική συμβολή τους σε αυτό που σήμερα δημιουργούμε. Και να τους διαβεβαιώσω, όπως και όλους τους συμπολίτες, ότι θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη και στην τιμή που μου γίνεται.

Η νέα παράταξη δεν θα αποτελέσει απλώς το άθροισμα των δύο παρατάξεων που αυτοδιαλύονται,  αλλά μια ευρύτατη δημοτική συμμαχία στην οποία έχουν θέση όλες οι δημιουργικές και αναγεννητικές δυνάμεις της μείζονος πόλης μας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς προσωπικές στρατηγικές και αδιαφανείς συνεννοήσεις. Μια παράταξη η οποία θα συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία της και μετά τις δημοτικές εκλογές.

Από χθες που άρχισε να κυκλοφορεί στην πόλη η διαφαινόμενη σύγκλιση, το κλίμα έχει αλλάξει εντελώς. Υπάρχει δημοκρατική ανάταση, υπάρχει αισιοδοξία, υπάρχει βεβαιότητα για την εκλογική νίκη. Είναι σίγουρο πως από δω και μπρος,  κάθε μέρα, η συμμαχία θα διευρύνεται με νέες δυνάμεις.

Αυτό που δημιουργούμε είναι η φύτρα του μέλλοντος, που τραβάει μια διαχωριστική γραμμή ρήξης με ό,τι στο παρελθόν πλήγωσε την αυτοδιοίκηση. Ρήξης με αυτό που εμφανίζεται δήθεν σαν νέο και αντισυστημικό, ενώ στην πραγματικότητα είναι γερασμένο και έκφραση της πιο συστημικής παρακμής. Αλλά και συνέχειας με την πολύτιμη παρακαταθήκη  σημαντικών δημάρχων που διαχειρίστηκαν τις δημοτικές υποθέσεις.

Είναι εύλογο να μας τεθεί το ερώτημα: μπορείτε τελικά να φέρετε το νέο; Δεν έχετε  εσείς ευθύνες για λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος; Η απάντησή μας είναι ότι η συμμαχία αυτή έχει μέσα της και το στοιχείο της αυτοκριτικής για τους ίδιους μας τους εαυτούς. Συγκροτούμε μια  συμμαχία που θα λειτουργήσει αναγεννητικά και θα ανοίξει, ταυτόχρονα, το δρόμο σε νέες δυνάμεις και νέους ανθρώπους. Δεν κάνουμε λοιπόν τίποτε άλλο, παρά να εκπληρώνουμε ένα χρέος προς τους συμπολίτες και την πόλη μας. Ένα χρέος που το οφείλαμε. Ίσως γι αυτό που είπε παλιότερα ο Σαββόπουλος: «Κάποτε δέσαμε τη ζωή μας με τη μοίρα αυτού του τόπου και από τότε καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα».


Δήλωση Απόστολου Παπατόλια

Πριν από λίγες μέρες απευθύναμε ως Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών προσκλητήριο κοινωνικής ευθύνης και συλλογικής αξιοπρέπειας σε όλες τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας. Τις καλέσαμε να διαμορφώσουμε, μαζί με τις παρατάξεις που τις εκφράζουν, ένα κοινό πολιτικό σχέδιο που θα βάζει φρένο σε τυχόν αντιδημοκρατικές εξελίξεις και θα ορθώνει εμπόδια στον πιο επικίνδυνο λαϊκισμό που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας.
Ακούσαμε τη φωνή και την αγωνία της κοινωνίας που ζητούσε επιτακτικά να ενωθούν οι υγιείς δυνάμεις απέναντι σ’ έναν ορατό και επικείμενο κίνδυνο.

Στο κάλεσμά μας αυτό συναντηθήκαμε με την παράταξη που στηρίζει τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία ανέδειξε με την ίδια ένταση την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δημοκρατικό μέτωπο που θα σταθεί εμπόδιο στη χειραγώγηση του Δήμου από σκοτεινούς κύκλους και συμμορίες.

Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη αποφασιστικότερο βήμα μπροστά. Ανταποκρινόμαστε με αίσθημα ευθύνης στο κυρίαρχο κοινωνικό αίτημα να συνενώσουμε τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις μας για να εγγυηθούμε την προοπτική του τόπου και να ανοίξουμε μια νέα σελίδα σ’ ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Παίρνουμε τη θαρραλέα απόφαση να αυτοδιαλυθούν οι υπάρχουσες παρατάξεις μας για να συγκροτήσουμε -με όλα τα στελέχη μας και σε συνθήκες πλήρους ισοτιμίας - μια νέα αυτοδιοικητική παράταξη, που θα εκφράζει και θα επικαιροποιεί τις προσδοκίες της κοινωνίας μας.

Δεν διαγράφουμε ούτε τις υπαρκτές πολιτικές διαφορές μας ούτε τις δημόσιες τοποθετήσεις μας για τα κακώς κείμενα στο Δήμο ή τις αδυναμίες στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων.

Έχουμε μάθει όμως να ιεραρχούμε κάθε φορά τις προτεραιότητές μας και να προτάσσουμε με γενναιότητα εκείνα που μας ενώνουν σε μια κρίσιμη καμπή για τον τόπο, αντί να εγκλωβιζόμαστε πεισματικά και μεμψίμοιρα σε όσα μας χωρίζουν.

Έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον και όχι στο χτες. Στο μέλλον που διασφαλίζεται με στέρεες προγραμματικές θέσεις, καινοτομικές προτάσεις και θεαματική ανανέωση. Ανανέωση που υπόσχεται παντού ριζικές αλλαγές και εμπνέει ένα νέο ξεκίνημα.

Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης και της ευθύνης. Τις αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, της χυδαιότητας, της ανομίας και της ηθικής βαναυσότητας. Είναι η ώρα της ευθύνης όλης της κοινωνίας για να μην παραδοθεί ο Δήμος σε παραθεσμικά και αντιδημοκρατικά κέντρα λήψης των αποφάσεων. Είναι η ώρα της ευθύνης όλων μας να ανοίξουμε με μεγαλύτερη σιγουριά μια νέα σελίδα δημιουργίας, που θα κόβει την όρεξη στον επικίνδυνο λαϊκισμό. Που δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά σε αντιδημοκρατικές δυνάμεις να απειλήσουν τη συλλογική μας υπόσταση και αξιοπρέπεια.

Τώρα είναι η ώρα να γεννηθεί μια εντελώς νέα παράταξη. Με το φρέσκο αέρα της ανανέωσης να σαρώνει τις παλιές αντιλήψεις και πρακτικές. Μ’ ένα εντελώς νέο συλλογικό μοντέλο διοίκησης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών. Που θα βάζει την κοινωνία μπροστά. Που θα σπάει τα δεσμά του συντηρητικού δημαρχοκεντρισμού. Που θα επενδύει σε νέες συλλογικότερες μορφές σχεδιασμού της τοπικής ανάπτυξης και θα ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας με τους πολίτες. Που θα διευρύνει την εσωτερική δημοκρατία στο Δήμο και θα αποκεντρώνει εξουσίες με συμμετοχικές διαδικασίες και εμπλοκή των ενεργών πολιτών. Δημιουργώντας μια στέρεα «συμμαχία ευθύνης» των πολιτών με διάρκεια και προοπτική, που δεν υποτάσσεται σε πρόσκαιρους και συγκυριακούς στόχους.

Μπροστά σε μια τέτοια «συμμαχία ευθύνης» περνούν αυτονόητα σε δεύτερο ρόλο οι όποιες θεμιτές προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Η ιστορικότητα των στιγμών για την τοπική μας κοινωνία είναι ο μόνος οδηγός για την προσωπική στάση που πρέπει να τηρήσουμε. Χρειάζεται σήμερα – το έχω ήδη επισημάνει – θάρρος και γενναιότητα. Εάν τώρα οχυρωνόμασταν πίσω από προσωπικές βλέψεις, δεν θα μας το συγχωρούσαν ποτέ οι πολίτες. Αυτοί άλλωστε είναι και οι μόνοι που μπορούν να αξιολογούν πότε αξίζει τον κόπο να κάνεις ένα βήμα πίσω για να κάνουμε όλοι μαζί δυο, τρία, πολλά βήματα μπροστά!  Και εκεί είμαστε ανυποχώρητοι! Με τη στάση μας αυτή θέλουμε να εγγυηθούμε μια νίκη που θα ανήκει σε όλες τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου Βόλου. Η επίτευξη αυτής της νίκης θα είναι για μας η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

1 σχόλιο

  1. ΑΤΙΜΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ, μην τολμήσετε και δώσετε το Ελληνικό και την παραλιακή ζώνη της Αθήνας σε Τούρκους επιχειρηματίες, δηλαδή στο Τούρκικο κράτος, όπως κάματε με τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και το Μικρολίμανο, την Αρχαία Μουνιχία στον Πειραιά όπου ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΞΑΝΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ .
    ΑΤΙΜΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΔΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ;
    ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!
    Η ΣΟΥΒΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ, Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΈΒΓΑΛΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ! ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ.
    ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ.
    ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΤΕ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ, ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση