GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα παραμένει ασθενής»

Στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αναφέρεται σήμερα εκτενώς η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) επισημαίνοντας ό...


Στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αναφέρεται σήμερα εκτενώς η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) επισημαίνοντας ότι «Η Ελλάδα παραμένει ασθενής».
«Αυτή τη φορά η Τρόικα χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρώσει την – κανονικά τριμηνιαία – αξιολόγησή της στην Αθήνα. Η μεγάλη διάρκεια της διαδικασίας καταδεικνύει ότι στην Ελλάδα ελάχιστα είναι έτσι όπως έπρεπε να είναι (…). Απαιτήθηκε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι η χώρα να δρομολογήσει τα συμπεφωνημένα με τους δανειστές βήματα περικοπών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Παρόλα αυτά παραμένει αμφίβολο εάν στην τωρινή συμφωνία με την Τρόικα έχουν απαντηθεί όλα τα ανοιχτά ερωτήματα. Η χρονική διάρκεια της διαδικασίας δείχνει όμως επίσης ότι η Τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε σαθρούς συμβιβασμούς. (…)», τονίζεται στο δημοσίευμα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Και συμπληρώνει: Οι κυνικοί θα πουν ότι η απομείωση του ελληνικού χρέους είναι μια ειλημμένη απόφαση. Εάν αληθεύει αυτό θα φανεί το αργότερο όταν ασχοληθεί με το ζήτημα το γερμανικό κοινοβούλιο. Το μέλλον του προγράμματος βοήθειας (και έτσι και του ελληνικού κράτους) αποφασίζεται όμως σε διαφορετικό επίπεδο. Στην παρούσα φάση και όσον αφορά τη διαχείριση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων διαπιστώνεται στις τάξεις της ελληνικής κυβέρνησης μια αντικειμενικά τελείως αβάσιμη χαλαρότητα. Ο πρωθυπουργός Σαμαράς θέλει να αξιοποιήσει το περίσσευμα του πρωτογενούς πλεονάσματος για κοινωνικές δαπάνες. Δεδομένης της εύθραυστης κατάστασης στο εσωτερικό ενόψει των ευρωεκλογών, μπορεί να δείξει κανείς κατανόηση για το ηρεμιστικό αυτό χάπι για τους πολίτες. Εντούτοις δεν προοιωνίζει τίποτε καλό για το μέλλον».
Στο θέμα αναφέρεται σήμερα στην ηλεκτρονική της έκδοση και η εφημερίδα Die Welt η οποία παρατηρεί: «Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ελπίζει τώρα σε 8,5 δις ευρώ, όπως προανήγγειλαν ευρωπαίοι διπλωμάτες. Αρχικά η δόση του δεύτερου προγράμματος στήριξης (…) επρόκειτο να εκταμιευθεί τον περασμένο χρόνο. Δεδομένου όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στα όσα προβλέπει το πρόγραμμα για μεταρρυθμίσεις και περικοπές, οι ειδικοί εγκατέλειπαν κάθε τόσο την Αθήνα, διακόπτοντας τις συνομιλίες. Τελευταία μάλιστα είχαν αρχίσει να εξαντλούνται τα όρια της υπομονής του Eurogroup».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση