GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Παρουσιάζεται η μελέτη επέκτασης του δικτύου ποδηλατόδρομου

Τη μελέτη επέκτασης του δικτύου ποδηλατόδρομου του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την... Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, στις 13.30, στο αμφιθ...

Τη μελέτη επέκτασης του δικτύου ποδηλατόδρομου του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την... Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, στις 13.30, στο αμφιθέατρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Κλεάνθους 57, Άνω Τούμπα), εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας ΓΑΙΑ Α.Ε. παρουσία του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης για δράσεις κυκλοφορίας, Γιώργου Δημαρέλου.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η σύνδεση του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατόδρομου 12 χλμ. με την «Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού» (πρώην «Αλάνα της Τούμπας»), μέσω δυο διαφορετικών διαδρομών συνολικού μήκους πέντε χιλιομέτρων στην 4η και 5η Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η πρώτη διαδρομή συνδέει την «Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού» με τον ποδηλατόδρομο της οδού Καυταντζόγλου, μέσω των οδών Κλεάνθους και Παπάφη (δυτικά). Η δεύτερη διαδρομή συνδέει την «Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού» με το ποδηλατόδρομο της νέας Παραλίας μέσω των οδών Κλεάνθους και Παπάφη (ανατολικά), Καρακάση (έως την πλατεία Καούδη), Μακεδονίας, Σόλωνος, 28ης Οκτωβρίου, Μακεδονίας και Καλλιδοπούλου (έως την Νέα Παραλία).
Η μελέτη συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «04-Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα στην ΠΚΜ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία-Θράκη» της πράξης με τίτλο «Εξοικονόμηση Ενέργειας Θεσσαλονίκης».

«Επιχειρώντας την επέκταση του ποδηλατόδρομου, κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να γίνει πιο ανθρώπινη η καθημερινότητα στην πόλη μας. Ενθαρρύνοντας μέσα ήπιας κυκλοφορίας, όπως είναι το ποδήλατο, στοχεύουμε σε μια διαφορετική νοοτροπία των πολιτών και της διοίκησης, που θα έχει στο επίκεντρο το αστικό περιβάλλον και το δημόσιο χώρο, άρα τον ίδιο τον κάτοικο και τον επισκέπτη της πόλης», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας και συνέχισε: «Έχουμε πάντα κατά νου ότι, όπως λένε οι έρευνες, όλα αυτά έχουν θετικές επιπτώσεις και στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών. Ελπίζω τα επόμενα βήματα να είναι ακόμη πιο γοργά, να ξεπεράσουμε στερεότυπα, να αλλάξουμε συμπεριφορές, να ομορφύνουμε την πόλη που ζούμε. Για εμάς αυτό δεν είναι απλώς θεωρία, είναι στρατηγική επιλογή».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης για δράσεις κυκλοφορίας, Γιώργος Δημαρέλος επισήμανε: «Παρουσιάζουμε τη μελέτη επέκτασης του ποδηλατόδρομου στην 4η και στην 5η Δημοτική Κοινότητα και προσδοκούμε να υλοποιηθεί και να ενταχθεί στο υπόλοιπο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η διοίκηση δεν προγραμματίζει την συντήρηση και βελτίωση και του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων».

Επισημαίνεται ότι αρχικά επιλέχθηκαν δέκα εναλλακτικές διαδρομές, πέντε για τη σύνδεση του χώρου με το κέντρο της πόλης και πέντε με τη Ν.Παραλία, έγινε η λειτουργική κατάταξη των οδών και καταγράφηκαν τα γεωμετρικά και κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά τους, καθορίστηκαν τα κριτήρια που αφορούσαν στην ασφάλεια των ποδηλατιστών, στην άνεση των χρηστών και στο κόστος τόσο της απώλειας χαμένων θέσεων στάθμευσης όσο και της κατασκευής του έργου και επιλέχθηκε η βέλτιστη διαδρομή. e-saloniki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση