GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Κουβέλη με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άνδρο Κυπριανού

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άνδρο Κυπριανού. Αμέσως μετά, τη συνάντηση,...



Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άνδρο Κυπριανού. Αμέσως μετά, τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, οι κκ. Κυπριανού και Κουβέλης προέβησαν σε δηλώσεις:

Άνδρος Κυπριανού:

«Είχαμε τη δυνατότητα με τον κ. Κουβέλη να ανταλλάξουμε απόψεις για τις πρόσφατες εξελίξεις για το Κυπριακό καθώς επίσης βέβαια για την οικονομική κατάσταση κάτω από τα μνημόνια και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Σ’ ό,τι αφορά το Κυπριακό,θέλω να τον ευχαριστήσω ειλικρινά για την στήριξη την οποία η ΔΗΜΑΡ δίνει στον αγώνα του Κυπριακού λαού. Είναι μια διαδικασία δύσκολη, απαιτείται πάρα πολύ προσοχή και πολύ συγκροτημμένη πολιτική έτσι ώστε να καταφέρουμε αν είναι δυνατόν να έχουμε θετική ανταπόκριση και από την τουρκική πλευρά να οδηγηθούμε σε συμφωνία.

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές, αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια διότι είναι σημαντικό στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η Κύπρος και ο Κυπριακός λαός να υπάρξει προοπτική για το μέλλον μέσα από σωστή λύση στο Κυπριακό. Και σε αυτόν τον αγώνα θα χρειαστούμε το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κόσμου και βέβαια την στήριξη από τη ΔΗΜΑΡ, την οποία μας έχει προσφέρει ο κ. Κουβέλης.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της οικονομίας, έχουμε αλληλοενημερωθεί για τις εξελίξεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα και θέλω να επαναλάβω τις ανησυχίες μας για τις πολιτικές που ακολουθούνται από τους κυριάρχους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θεωρούμε ότι είναι αδιέξοδο αυτές οι πολιτικές όχι απλά και μόνο δεν απαντούν στα πολλά ζητήματα και προβλήματα που ταλανίζουν τους λαούς τους οποίους βρίσκονται κάτω από τα μνημόνια αλλά αντιθέτως μέσα από έναν φαύλο κύκλο επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ως ΑΚΕΛ, δαιφωνούμε με αυτές τις πολιτικές και θεωρώ ότι οι επόμενες ευρωεκλογές θια στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα. Ότι θα πρέπει να διαφοροποιηθούν αυτές οι πολιτικές εάν θέλουν και οι λαοί που βρίσκονται σε μνημόνια αλλά η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει μέλλον και προοπτική».


Φώτης Κουβέλης:

«Είχαμε την δυνατότητα με τον κ. Κυπριανού να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα εκείνα που προσδιορίζουν την κυπριακή, οικονομική, κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα όσο και την αντίστοιχη πραγματικότητα της Ελλάδας.

Στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά όλη την προσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο μιας νέας διαπραγμάτευσης η οποία όμως θα πρέπει να αξιοποιεί στοιχεία τα οποία είχαν επιτευχθεί στο πρόσφατο παρελθόν με την προηγούμενη διαπραγμάτευση η οποία είχε ξεκινήσει.

Συμφωνώ απόλυτα, είναι μια δύσκολη προσπάθεια αλλά πρέπει να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση, αυτή η διαπραγμάτευση, για να υπάρξει λύση του κυπριακού. Διαφορετικά η στασιμότητα είναι δυνατόν να οδηγήσει σε παγίωση μιας κατάστασης που ουσιαστικά θα κρατάει διχοτομημένη την Κύπρο. Και βεβαίως βασικός πυρήνας είναι η εξασφάλιση μέσα από τη διαπραγμάτευση και ούτε η κατ’ ελάχιστον αμφισβήτηση της ενιαίας πολιτικής κυριαρχίας της Κύπρου.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά ζητήματα και της Κύπρου και της Ελλάδας είναι ταυτόσημη η άποψή μας ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία. Η Ευρώπη θα πρέπει να εξασφαλίσει μία Ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια Γερμανική Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση η ύφεση, η λιτότητα, το πρόγραμμα έχει οδηγήσει τα πράγματα σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και για τον ελληνικό λαό και σύμφωνα με τα όσα συζητήσαμε και για τον Κυπριακό λαό.

Η Ευρώπη πρέπει να αναζητήσει την προοπτική της, στη διαδικασία να πείσει τον ευρωπαίο πολίτη για την πολιτική και οικονομική ενοποίησή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση