GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμφισβητεί τον ΟΟΣΑ ο Χαρακόπουλος

Τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ για το φρέσκο γάλα αμφισβητεί ευθέως ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακό...


Τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ για το φρέσκο γάλα αμφισβητεί ευθέως ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ αναφερόμενος ειδικά στην πρόταση για «γάλα δύο ημερών», τονίζει ότι αυτή προδίδει «μάλλον άγνοια», τόσο των επιστημονικών δεδομένων του τρόπου και της διαδικασίας παστερίωσης του φρέσκου γάλακτος όσο και των αναγκών της αγοράς γάλακτος, αλλά και του κλάδου της κτηνοτροφίας.
Απαντώντας για το θέμα σε επερώτηση της ΔΗΜΑΡ για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο κ. Χαρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει κατ’ επανάληψη τις απόψεις του, «δυστυχώς όμως δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα πειστικές απαντήσεις».
Εξηγώντας δε την αναφορά του περί άγνοιας στην πρόταση για «γάλα δύο ημερών», ανέφερε ότι το γάλα το οποίο θα υποστεί την πιο ήπια θερμική επεξεργασία των 71,7 ˚C για 15 δευτερόλεπτα, έχει εκ των πραγμάτων διάρκεια ζωής πέντε ημερών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση