GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δοξολογίες και παρελάσεις στην Κύπρο

Με δοξολογίες και παρελάσεις ο κυπριακός Ελληνισμός τίμησε σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. “Ηταν οι μόνες εκδηλώσεις ...


Με δοξολογίες και παρελάσεις ο κυπριακός Ελληνισμός τίμησε σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.
“Ηταν οι μόνες εκδηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια του τριήμερου πένθους για τον θάνατο του υπουργού “Αμυνας Τάσου Μητσόπουλου και ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του.
Επίκεντρο των εορτασμών ήτα η Λευκωσία, όπου το πρωί εψάλη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην παρουσία των πολιτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.
Αργότερα έγινε η καθιερωμένη παρέλαση μπροστά από το οίκημα της ελληνικής Πρεσβείας, με τη συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, παλαιών πολεμιστών, σωματείων και οργανώσεων.
Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας Βασίλειος Παπαϊωάννου και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ενώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.
Δοξολογίες και παρελάσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις καθώς και κοινότητες.
Σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία, Βασίλης Παπαϊωάννου διαβεβαίωσε για την αταλάντευτη στήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για οριστική λύση του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που να σηματοδοτεί τον τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού.
«Για τον Κυπριακό Ελληνισμό τα διδάγματα του 21 παραμένουν επίκαιρα, αφού για 40 χρόνια η κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της ευρωπαϊκής Ενωσης, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την παράνομη στρατιωτική κατοχή», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.
Λόγω του πένθους για τον αδόκητο θάνατο του υπουργού Αμυνας ο πρέσβης της Ελλάδος ακύρωσε την καθιερωμένη δεξίωση στην κατοικία του στη Λευκωσία.
Τα κόμματα, σε μηνύματά τους για την επέτειο τονίζουν την ανάγκη συνέχισης του αγώνα για ελευθερία και δικαίωση, επισημαίνοντας πως το έπος του 1821 αποτελεί φάρο και πηγή έμπνευσης για ευόδωση των πόθων του ελληνισμού.
Στις διακηρύξεις τους τα κόμματα αναφέρονται στη νέα διαδικασία των συνομιλιών και τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει ενότητα και εθνική ομοψυχία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση