ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη»

Share it:

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας του κόμματος επέκρινε τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τον ΣΥΡΙΖΑ για καλλιέργεια κλίματος τεχνητής πόλωσης «προκειμένου να κρύψουν ότι οι προτάσεις όλων τους είναι «εντός των τειχών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, στην οποία δίνουν διαπιστευτήρια για το ποιος μπορεί να είναι ικανότερος διαχειριστής».
«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα και γι” αυτό το ΚΚΕ καλεί σε πάλη, σε λαϊκή κοινωνική συμμαχία, που θα οδηγήσει σε ανατροπή συνολικά και της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής και της τάξης που έχει σήμερα την εξουσία» είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η πολιτική δεν αλλάζει ούτε με επιμέρους αλλαγές προσώπων ή συνεργασιών και κομμάτων εφόσον «αυτά βρίσκονται στην ίδια ρότα του καπιταλιστικού μονόδρομου, του ευρωενωσιακού σφαγείου των λαϊκών δικαιωμάτων».
Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σπέρνει ιδιαίτερα επικίνδυνες αυταπάτες με την «κοροϊδία περί κατάργησης των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι η ονομαζόμενη μνημονιακή πολιτική είναι ενσωματωμένη στις ίδιες τις αποφάσεις της ΕΕ και αφορούν κάθε κράτος – μέλος της».
Υπογράμμισε ότι η αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ και με την ψήφο στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου αποτελεί ένα πραγματικά διαφορετικό και ελπιδοφόρο βήμα.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι εξαιτίας του καπιταλιστικού συστήματος που αντιμετωπίζει την εργατική δύναμη ως εμπόρευμα που το θέλει όλο και πιο φθηνό, γίνονται απολύσεις εργατών με συγκροτημένα δικαιώματα, ώστε στην θέση τους να προσληφθούν άλλοι με μισθούς πείνας, άνεργοι επιδοτούμενοι με την επιδότηση να καταλήγει «ζεστό χρήμα στην τσέπη του εργοδότη» καθώς και νέοι μαθητευόμενοι που εκπαιδεύονται στην τσάμπα εργασία.
Αναφερόμενος σε σειρά μέτρων είπε ότι «η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα πάτησε πάνω στο έδαφος των απαιτήσεων των εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων που εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων».
Αναφερόμενος στα διαρθρωτικά μέτρα είπε ότι «θα πλήξουν άμεσα τα λαϊκά στρώματα και θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση της αγοράς στα χέρια μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων».
Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά που εμφανίζονται ως μνημονιακές υποχρεώσεις είναι απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών και κατευθύνσεις της ΕΕ προ κρίσης και μνημονίου, που δεν πρόκειται να εξαφανιστούν ούτε «όταν έλθει η ανάπτυξη και τελειώσει το μνημόνιο, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση», ούτε «αν αναδειχθεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν «όσο υπάρχει ΕΕ και καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που υποστηρίζουν και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, παλιά ή νεόκοπα».
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ δίνει τη δυνατότητα να εκφραστεί γνήσια η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ» και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται συνεπή και αποτελεσματική αντίσταση απέναντι στην ΕΕ, όπως και απέναντι σε κάθε είδους μοιρολατρία.
«Είναι επικίνδυνο ολίσθημα η επιδίωξη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθούν να πείσουν το λαό και τη νεολαία, με επιχειρήματα ότι η ΕΕ είναι κάτι σα θέσφατο, θεόσταλτο, κάτι που υπάρχει ή που πρέπει να υπάρχει έξω από την εξέλιξη, την ίδια την ταξική πάλη, τους συσχετισμούς δυνάμεων. Τίποτε από αυτά δεν ισχύουν. Απλά γιατί η ΕΕ είναι καπιταλιστική ένωση» είπε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας κατέληξε ότι μόνο με την δύναμη της εργατικής-λαϊκής εξουσίας μπορεί να πραγματοποιηθεί η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, να απελευθερωθούν οι μεγάλες αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό-κοινωνικό έλεγχο να σχεδιασθεί η παραγωγή με στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών-λαϊκών αναγκών με κριτήριο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όχι του κεφαλαίου, αλλά και να αποδεσμευθεί η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να αναπτύξει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και πολύ περισσότερο κράτη που είναι στο ίδιο επίπεδο ανάπτυξης και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση