GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

«Δεν είναι μονόδρομος για τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, οι άθλιες συνθήκες που ζουν σήμερα» υπογραμμίζει σε μήνυμά της η ΚΕ τ...


«Δεν είναι μονόδρομος για τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, οι άθλιες συνθήκες που ζουν σήμερα» υπογραμμίζει σε μήνυμά της η ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.
Στο κείμενο τονίζεται ότι σε όλη την Ευρώπη με ή χωρίς μνημόνιο, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, οι γυναίκες και η νεολαία χάνουν δικαιώματα και προστίθεται ότι η πολιτική της ΕΕ που υπηρετεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης συναποφασίζεται από τις κυβερνήσεις, άρα είναι εξίσου εθνική και ευρωπαϊκή και ότι δεν υπάρχει πολιτική που δεν καθορίζεται από την ΕΕ, είτε αυτή την εφαρμόζει η κυβέρνηση, είτε η Περιφέρεια ή ο Δήμος.
«Αυτόν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης στηρίζουν τα κόμματα που ισχυρίζονται ότι δήθεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη μέσα στην ΕΕ, είτε με επανίδρυσή της πάνω σε «νέες αρχές», όπως προβάλλουν οι λεγόμενοι ευρωσκεπτικιστές, είτε με μεταμόρφωσή της σε «Ευρώπη των λαών», όπως ουτοπικά, παραπλανητικά ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει, επίσης, ότι «μπορούμε στην Ελλάδα να δημιουργήσουμε τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στις οποίες όλοι και όλες οι ικανοί προς εργασία ενήλικες, παίρνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες ανάγκες των μητέρων και των ατόμων με αναπηρία, να έχουν τη θέση τους στην κοινωνική εργασία, ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνικής παραγωγής σε περιοχές, κλάδους της βιομηχανίας, της αγροτικής παραγωγής».
Και προσθέτει: «μπορούμε στον ρεαλισμό των ελάχιστων απαιτήσεων που προβάλλουν τα άλλα κόμματα, να προβάλλουμε τον ρεαλισμό των αναγκών μας», πως «μπορούμε στον 21ο αιώνα με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής από την εργατική – λαϊκή εξουσία, με κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής, να ζήσουμε χωρίς τα βάσανα που μας καταδυναστεύουν».
Το μήνυμα του κόμματος καταλήγει, καλώντας τις γυναίκες της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας να ενισχύσουν στις ερχόμενες εκλογές το ΚΚΕ παντού «για να αναδειχτεί μια μαχητική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, να ενισχυθεί η πάλη με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα, για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία, για να ανοιχτεί ο δρόμος της λαϊκής οικονομίας με την εξουσία στα χέρια του λαού».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση