GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Δραγασάκης για το πολυνομοσχέδιο

«Δυστυχώς ζούμε έναν εκφυλισμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης ...


«Δυστυχώς ζούμε έναν εκφυλισμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.
Παράλληλα ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε ότι ουδέποτε είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συστημική δύναμη, σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με την παρέμβασή του σε συνάντηση με Γερμανούς βουλευτές, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των τραπεζών είπε ότι επιδιώκεται, τα χρέη να μείνουν στο κράτος και τα κέρδη να πάνε στους ιδιώτες.
Σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο», ο κ. Δραγασάκης αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο είπε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενό του και προσέθεσε: «Δυστυχώς ζούμε έναν εκφυλισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Και δεν αφορά τους βουλευτές, ούτε είναι κάποιο τυπικό θέμα. Αντίθετα είναι μια βαθιά αλλοίωση της δημοκρατίας και της δυνατότητας του λαού να παρεμβαίνει και να έχει γνώση των γεγονότων.
Εάν συνέβαινε για πρώτη φορά, ίσως και να το αποδίδαμε σε κάποιες ειδικές συνθήκες. Επειδή όμως αυτό πια έχει γίνει κανόνας, είναι το νέο καθεστώς που θέλουν να επιβάλουν: η Βουλή να επικυρώνει αποφάσεις που έχουν ληφθεί αλλού και εκ των υστέρων να μαθαίνουμε την πραγματική τους σημασία».
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι είναι καίριας σημασίας ζήτημα, επισημαίνοντας ότι αυτό το οποίο επιχειρείται τώρα είναι τα χρέη να μείνουν στο κράτος και τα κέρδη από την όποια περαιτέρω λειτουργία των τραπεζών να μείνουν σε ιδιώτες. Δηλαδή, προσέθεσε, «αποξενώνεται το τραπεζικό σύστημα από εκείνον ο οποίος το διέσωσε, το ελληνικό δημόσιο». Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ακόμη:
«Εκείνος ο οποίος με βάση το νομοσχέδιο μπορεί να είναι ιδιοκτήτης των τραπεζών είναι ιδιωτικά funds, είτε ιδιώτες που και πριν είχαν τράπεζες, είτε νέοι που θα αποκτήσουν τώρα. Αυτό έχει τεράστια σημασία διότι αυτό το χρέος θα μας κυνηγάει και εμάς και τα παιδιά μας. Και, για να δείτε πόσο απροκάλυπτα έχουν γίνει τα πράγματα, περνάνε διάταξη, σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται τα μέλη του ΤΧΣ από κάθε ευθύνη για πράξεις που μπορεί να βλάψουν το δημόσιο συμφέρον. Αν και το ξέρουν, λοιπόν, ότι βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον, νομοθετούν τη διάταξη που θα απαλλάσσει από κάθε ευθύνη όσους βλάψουν το δημόσιο συμφέρον».
Για τους Γερμανούς βουλευτές
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρέμβασή του ενώπιον των Γερμανών βουλευτών, ο κ. Δραγασάκης είπε: «Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση που είχαμε στη Βουλή με τους Γερμανούς βουλευτές, μίλησα θετικά. Τι είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε. Δεν είμαστε αυτό που σας λένε, γιατί λένε διάφορα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαστε μια υπεύθυνη δύναμη, όχι υπεύθυνη συστημική δύναμη, όπως έγραψαν κάποιοι συνάδελφοί σας σε μια εφημερίδα, αλλά μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη που αυτά που λέει τα εννοεί. Σχετικά με τη αναφορά μου στην κρίση, ότι η κρίση είναι και “δική μας”, εννοούσα φυσικά ότι είναι κρίση του ελληνικού καπιταλισμού κατά πρώτο λόγο και δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός.
Αν έκανα διάλεξη θα πρόσθετα και τα άλλα που έχω γράψει άπειρες φορές, ότι είναι μέρος της ευρύτερης ευρωπαϊκής κρίσης και έκφραση της παγκόσμιας κρίσης του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Εδώ μιλούσαμε για έναν δίλεπτο χαιρετισμό, όπου ήθελα να πω αυτό που εκείνη τη στιγμή θεώρησα αναγκαίο να ακουστεί από τους Γερμανούς βουλευτές, που ήταν όλων των πολιτικών αποχρώσεων».
Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε, επίσης: «Έχουμε κουραστεί να λέμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα τρίγωνο της αμαρτίας, που είναι οι τράπεζες, το πολιτικό σύστημα, τα επιχειρηματικά συμφέροντα της διαπλοκής, και αυτός είναι ο πυρήνας της κρίσης. Το να φτάσει κανείς να αποδώσει στον Δραγασάκη π.χ. την άποψη ότι, λέγοντας πως η κρίση είναι και δική μας, εννοούσε ότι ο ελληνικός λαός φταίει για την κρίση, το θεωρώ επιστημονική φαντασία ή μάλλον κακή πρόθεση και σκόπιμη διαστρέβλωση των απόψεών μου. Κατ” αρχήν από τη διατύπωσή μου έλειπε ένα “και”, “και δική μας”.
Φυσικά με τη φράση “δική μας” δεν εννοούσα του ελληνικού λαού, των θυμάτων της κρίσης, αλλά του συστήματος που έχουμε στην Ελλάδα. Πρέπει να σας θυμίσω ότι τα έχουμε γράψει αυτά από παλιά».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. ΖΗΤΕΙΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ…….

    ( Σήμερα 28/3/2014 το πρωί στο MEGA άκουσα τον Υπουργό κύριο Χατζηγάκη να λέει ότι οι φαρμακοποιοί κερδίζουν τριάντα τρία τοις εκατό επί των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, και από προσωπική πείρα ξέρω ότι στα συνταγογραφούμενα κερδίζουν εικοσιπέντε τοις εκατό, μας κάνουν όμως χάρη στα πανάκριβα ( ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΕΙΤΖ ΚΛΠ) τα οποία τα είχαν πρώτα τα νοσοκομεία που δεν κέρδιζαν τίποτα, και ο ασθενής τα έπαιρνε χωρίς επιβάρυνση και κερδίζουν λιγότερα
    Όμως αυτοί οι φαρμακοποιοί τεχνιέτως και με υπόγειες διασυνδέσεις με την Κεντρική Εξουσία, μπορεί και αμαρτωλές τα άρπαξαν από τα νοσοκομεία με την συμφωνία να έχουν μικρότερο κέρδος και που το διατυμπανίζουν, αλλά δεν μας λένε ότι πουλώντας ένα από αυτά κερδίζουν τόσα όσα θα κέρδιζαν από δέκα μη πανάκριβα φάρμακα.)
    Έτσι μου δημιουργήθηκε η απορία, σε αυτόν τον τόπο που οι πολίτες του περνούν τόσο δύσκολα δεν υπάρχει ένας πρόεδρος δημοκρατίας, ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός κόμματος, ένας υπουργός ή μια υπουργίνα, ένας βουλευτής ή μια βουλευτίνα από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ένας δικαστής, ένας εισαγγελέας, ένας περιφερειάρχης ένας δήμαρχος, ένας δημοτικός σύμβουλος, , ένας πρόεδρος σωματείου, ένας συνδικαλιστής, ένας δημοσιογράφος ή μια δημοσιογράφος, ένας ή μια τέλος πάντων που να έχει την οποιαδήποτε εξουσία ή και υπεύθυνη από θέσεως επαφή με τα κοινά και να βροντοφωνάξει.
    ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.!!!
    Θα βρεθεί κάποιος? Μάλλον όχι……και ας βουλιάζουν τα ταμεία του κράτους, και ας βουλιάζουν τα ταμεία των ασφαλισμένων, και ας κόβονται συντάξεις, και ας μην έχει ο άλλος να φάει, και ας μην μπορεί να πάρει το φάρμακο του…
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΓΙΑΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΩΝ,

    Έτσι το μόνο που μου μένει είναι εγώ να βροντοφωνάξω….
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΦΕΛΛΟΙ!!!!

    Υστερόγραφο, 11.000 φαρμακεία στην Ελλάδα θα διαλύσουν και κράτος και ασφαλιστικά ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση