GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος υπερκαλύφθηκε»

Με την παραδοχή ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος επετεύχθη και υπερκαλύφθηκε σημαντικά, και ότι και οι δημοσιονομικοί στόχο...


Με την παραδοχή ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος επετεύχθη και υπερκαλύφθηκε σημαντικά, και ότι και οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2014 θα επιτευχθούν, λαμβάνοντας υπόψη τα εφαρμοζόμενα και σχεδιαζόμενα μέτρα, η τρόικα ανακοίνωσε τη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.
Με κοινή δήλωσή τους, το ΔΝΤ η Κομισιόν και η ΕΚΤ επιβεβαιώνουν ότι μεταξύ των δύο πλευρών είναι παραδεκτό ότι η οικονομία αρχίζει να σταθεροποιείται και κατευθύνεται σταδιακά σε ανάπτυξη και σε μεγάλη συμφωνία με τις προηγούμενες εκτιμήσεις των δανειστών.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η Αθήνα επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για την εφαρμογή των απαιτούμενων πολιτικών ώστε να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 στο 3% του ΑΕΠ, ακόμα κι αν χρειαστεί να επεκτείνουν τα δημοσιονομικά μέτρα που λήγουν, όπως η εισφορά αλληλεγγύης.
«Η οικονομία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται και είναι έτοιμη για βαθμιαία ανάκαμψη της ανάπτυξης, σε γενικές γραμμές σύμφωνα και με τις προηγούμενες προβλέψεις μας. Οι τιμές προσαρμόζονται και ο πληθωρισμός παραμένει αρκετά πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η τρόικα.
«Οι δημοσιονομικές επιδόσεις είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 καλύφθηκε με σημαντικά περιθώρια».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση