GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πακιστάν: Δημοσιογράφος δέχτηκε επίθεση από ενόπλους

Ένας Πακιστανός δημοσιογράφος, γνωστός για την κριτική που ασκεί στους Ταλιμπάν, γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, στην ...


Ένας Πακιστανός δημοσιογράφος, γνωστός για την κριτική που ασκεί στους Ταλιμπάν, γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, στην οποία όμως έχασε τη ζωή του ο οδηγός του ενώ τραυματίστηκε και ένας σωματοφύλακας.
Ο Ράζα Ρούμι, που εργάζεται στο ιδιωτικό κανάλι Express TV, δέχτηκε την επίθεση ενόπλων το βράδυ της Παρασκευής στη Λαχόρι. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες τον πυροβόλησαν πολλές φορές, χωρίς όμως να τον πετύχουν.
"Ήταν τυχερός και επέζησε. Ο οδηγός του σκοτώθηκε και ένας σωματοφύλακας τραυματίστηκε", δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας στο Γερμανικό Πρακτορείο.
Ο Ρούμι έχει επικρίνει τις βίαιες ενέργειες των Ταλιμπάν και άλλων ακραίων οργανώσεων στο Πακιστάν. Λίγη ώρα μετά την επίθεση έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: "Με πυροβόλησαν κοντά στην Αγορά Ράτζα. Ο οδηγός μου τραυματίστηκε. Φοβόμουν ότι θα ερχόταν αυτή η ημέρα".
Το Πακιστάν θεωρείται επικίνδυνη χώρα για τους εκπροσώπους του Τύπου.
Ο Μουστάφα Κάντρι, μέλος της Διεθνούς Αμνηστείας στο Πακιστάν, δήλωσε στην εφημερίδα Dawn ότι από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί τρεις δολοφονίες δημοσιογράφων ενώ πολλοί άλλοι έπεσαν θύματα επιθέσεων αλλά επέζησαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση