GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εξελίξεις σχετικά με την πρόοδο του έργου

Συνέχεια στο απολύτως δικαιολογημένο ενδιαφέρον του κοινού για την πορεία των έργων στο ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ εξέδ...



Συνέχεια στο απολύτως δικαιολογημένο ενδιαφέρον του κοινού για την πορεία των έργων στο ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση όπου διευκρινίζει ότι το έργο συνεχίζεται και παρέχει...
εξηγήσεις για τα πιο συχνά τεχνικά ερωτήματα που αναφέρθηκαν στον δημόσιο διάλογο.

Με το σημερινό δελτίο τύπου θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό για άλλες μη τεχνικές πλευρές που αφορούν το έργο:

1. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επαναλαμβάνει την απόλυτη βούληση και ολοκληρωτική της δέσμευση για την πραγματοποίηση του έργου. Είναι έργο εθνικό. Θα δώσει ανάσα και ανάπτυξη στην πόλη.
Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ τιμά τα λεγόμενα της με τις πράξεις της. Έχει πληρώσει έως και το τελευταίο Ευρώ των υποχρεώσεών της προς τον Ανάδοχο. Έχει εξασφαλίσει το σύνολο των κονδυλίων που χρειάζεται το έργο έως την ολοκλήρωσή του. Προνοεί ώστε να μην υπάρχει υπέρβαση προϋπολογισμού. Συναινεί, συνεννοείται και συνεργάζεται.

Ζητά από τους άλλους δύο βασικούς συμμέτοχους στο έργο, δηλαδή το Δήμο Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπο της πόλης και τον Ανάδοχο, να πράξουν και να συμπεριφερθούν και αυτοί ανάλογα.

2. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές που συνιστούν τη βασική αιτία καθυστέρησης του έργου δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Στο ΜΕΤΡΟ της ΑΘΗΝΑΣ κράτησαν 10 χρόνια από το 1992 έως το 2002 στην περιοχή του Ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Παρόλα αυτά το έργο προχωρούσε παράλληλα σε άλλες περιοχές.

Οι ανασκαφές είναι κέρδος για όλους μας. Ούτε βάρος ούτε εμπόδιο. Με την αφορμή του έργου, αποκαλύπτουμε την Ιστορία μας. Τα ευρήματα είναι κοινό απόκτημα υπερηφάνειας και κοινή η ευθύνη να τα προφυλάξουμε και να τα αναδείξουμε. Κανείς δεν κατέχει το μονοπώλιο της εθνικής συγκίνησης και της αγάπης για την πατρίδα.

3. Είναι επίσης αναμενόμενο σε ένα τόσο σύνθετο, συστημικό, μεγάλο έργο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με την Ανάδοχο Κ/Ξ και τους φορείς της πόλης, είναι φυσιολογικό να αναδεικνύονται διαφορετικά συμφέροντα και προτάσεις. Κανείς δεν θα επιβάλει τις θέσεις του στον άλλο, οι διαφωνίες είναι μέρος του έργου. Το σημαντικό και το υγιές είναι να βρεθούν τρόποι επίλυσης των διαφορών ώστε το έργο παράλληλα να προχωρά.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ αποδέχθηκε πλήρως τη μέθοδο επίλυσης διαφορών, δηλαδή την παραπομπή των διαφωνιών με τον Ανάδοχο στα αρμόδια δικαστήρια γιατί εξασφαλίζει δικαιοσύνη, νομιμότητα και παράλληλα τη συνέχιση εργασιών.

Το ίδιο πνεύμα επέδειξε και με τη συνεργασία στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης με το Δήμο Θεσσαλονίκης στο θέμα της απόσπασης και επανατοποθέτησης του συνόλου σχεδόν των Αρχαιολογικών ευρημάτων εντός του Σταθμού Βενιζέλου. Εφόσον λοιπόν οι μέθοδοι επίλυσης διαφορών είναι κοινά αποδεκτές και δεν αποτελούν λόγο καθυστέρησης του έργου, η επίκληση των διαφωνιών παύει να έχει νόημα. Δεν βοηθά το έργο, κάνει κακό στην πόλη.

4. Και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και ο Ανάδοχος και όλοι οι φορείς της πόλης και της Πολιτείας οφείλουμε να δούμε ξανά από κοινού τα προβλήματα και την αναστάτωση που το έργο γεννά για μερίδα επαγγελματιών και κατοίκων που βλάπτονται από τις μακροχρόνιες εργοταξιακές εγκαταστάσεις. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ τον επόμενο μήνα θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στους συμμέτοχους φορείς αναλαμβάνοντας σχετική πρωτοβουλία.

Το ΜΕΤΡΟ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα γίνει γιατί το επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και το απαιτεί η κοινή λογική. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θεωρεί το έργο όχι μόνο μέρος της ευθύνης της ως εκπροσώπου του δημοσίου αλλά σαν ευκαιρία ανάδειξης του ρόλου της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και σαν παράδειγμα προσπάθειας συνεννόησης και συνεργασίας για κοινό σκοπό.

1 σχόλιο

  1. ΖΗΤΕΙΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ…….

    ( Σήμερα 28/3/2014 το πρωί στο MEGA άκουσα τον Υπουργό κύριο Χατζηγάκη να λέει ότι οι φαρμακοποιοί κερδίζουν τριάντα τρία τοις εκατό επί των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, και από προσωπική πείρα ξέρω ότι στα συνταγογραφούμενα κερδίζουν εικοσιπέντε τοις εκατό, μας κάνουν όμως χάρη στα πανάκριβα ( ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΕΙΤΖ ΚΛΠ) τα οποία τα είχαν πρώτα τα νοσοκομεία που δεν κέρδιζαν τίποτα, και ο ασθενής τα έπαιρνε χωρίς επιβάρυνση και κερδίζουν λιγότερα
    Όμως αυτοί οι φαρμακοποιοί τεχνιέτως και με υπόγειες διασυνδέσεις με την Κεντρική Εξουσία, μπορεί και αμαρτωλές τα άρπαξαν από τα νοσοκομεία με την συμφωνία να έχουν μικρότερο κέρδος και που το διατυμπανίζουν, αλλά δεν μας λένε ότι πουλώντας ένα από αυτά κερδίζουν τόσα όσα θα κέρδιζαν από δέκα μη πανάκριβα φάρμακα.)
    Έτσι μου δημιουργήθηκε η απορία, σε αυτόν τον τόπο που οι πολίτες του περνούν τόσο δύσκολα δεν υπάρχει ένας πρόεδρος δημοκρατίας, ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός κόμματος, ένας υπουργός ή μια υπουργίνα, ένας βουλευτής ή μια βουλευτίνα από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ένας δικαστής, ένας εισαγγελέας, ένας περιφερειάρχης ένας δήμαρχος, ένας δημοτικός σύμβουλος, , ένας πρόεδρος σωματείου, ένας συνδικαλιστής, ένας δημοσιογράφος ή μια δημοσιογράφος, ένας ή μια τέλος πάντων που να έχει την οποιαδήποτε εξουσία ή και υπεύθυνη από θέσεως επαφή με τα κοινά και να βροντοφωνάξει.
    ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.!!!
    Θα βρεθεί κάποιος? Μάλλον όχι……και ας βουλιάζουν τα ταμεία του κράτους, και ας βουλιάζουν τα ταμεία των ασφαλισμένων, και ας κόβονται συντάξεις, και ας μην έχει ο άλλος να φάει, και ας μην μπορεί να πάρει το φάρμακο του…
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΓΙΑΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΩΝ,

    Έτσι το μόνο που μου μένει είναι εγώ να βροντοφωνάξω….
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΦΕΛΛΟΙ!!!!

    Υστερόγραφο, 11.000 φαρμακεία στην Ελλάδα θα διαλύσουν και κράτος και ασφαλιστικά ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση