GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Είμαστε με τη Γερμανία στον δρόμο της ειρήνης", τόνισε ο Κ. Παπούλιας

Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του Γερμανού Προέδρου Γιόακιμ Γκάουκ, ότι το μέλλον της χώρας μας κα...


Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του Γερμανού Προέδρου Γιόακιμ Γκάουκ, ότι το μέλλον της χώρας μας και της Γερμανίας είναι κοινό μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία.

Ο κ. Παπούλιας, τόνισε ότι παρακολούθησε με προσοχή τα όσα ανέφερε πρόσφατα ο κ. Γκάουκ, στη συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, επισημαίνοντας τα νέα καθήκοντα όλων για τη διεθνή ασφάλεια. «Η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η Ελλάδα στην περιοχή της. Είμαστε μαζί στον δρόμο της ειρήνης» υπογράμμισε.

Ο κ. Γκάουκ, ανέφερε από την πλευρά του ότι στόχος της επίσκεψής του είναι να δείξει αλληλεγγύη σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία. «Θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, στην οποία μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά, όμως παραμένει ισχυρή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Πρόεδρος.

«Θα ήθελα να μιλήσω με ανθρώπους, για μια άλλη σύγχρονη Γερμανία, καθώς οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία. Χθες στην Ακρόπολη επιβεβαιώθηκε αυτή η ιστορία» είπε ο κ. Γκάουκ και πρόσθεσε: «θέλω να ξέρετε ότι στα 15 μου χρόνια, στην τότε κομμουνιστική και δικτατορική Ανατολική Γερμανία, έμαθα αρχαία ελληνικά».
ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση