GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: «Έχουμε μία κρίση να διαχειριστούμε και η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο»

Την ανάγκη η Ευρώπη να αποδείξει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στην ουκρανική κρίση, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντ...


Την ανάγκη η Ευρώπη να αποδείξει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στην ουκρανική κρίση, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την κατάσταση στην Ουκρανία.

«Έχουμε μία κρίση να διαχειριστούμε και η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση της Ουκρανίας για να μπορέσει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και στη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η ΕΕ πρέπει να ασκήσει πιέσεις προς τη Ρωσία προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης, οι οποίες ενδεχομένως να φτάσουν μέχρι την επιβολή κυρώσεων.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, ώστε η Ουκρανία να ορίζει η ίδια την τύχη της. Η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει από κοινού προκειμένου να είναι αποτελεσματική» δήλωσε ο Φρ. Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση