GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για το Μπόινγκ

Μήνες ή και χρόνια μπορεί να χρειαστούν ώστε να βρεθεί το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι. ...


Μήνες ή και χρόνια μπορεί να χρειαστούν ώστε να βρεθεί το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ακόμη και αν βρεθούν κομμάτια του Μπόινγκ, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί το ίδιο το αεροπλάνο, καθώς ο πυθμένας του Ινδικού Ωκεανού στο σημείο όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες είναι άγνωστος.
Την ώρα που παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι για τους οποίους χάθηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος, ο γαλλικός δορυφόρος εντόπισε επιπλέον 122 αντικείμενα, που πιθανολογείταΙ ότι προέρχονται από το Βoeing B777.
122 αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό
Τα αντικείμενα έχουν διαστάσεις από 1 έως 23 μέτρα μήκος κι εντοπίστηκαν σε απόσταση 400 τετρ. χλμ από τη δυτική αυστραλιανή ακτή. Κάποια φέρεται να έχουν φωτεινό χρώμα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.
Σύμφωνα με τον Βρετανό ωκεανογράφο Ντέιβιντ Φερέιρα, ο οποίος μίλησε στο BBC, «γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για την επιφάνεια της Σελήνης παρά για τον πυθμένα της θάλασσας στο συγκεκριμένο σημείο του Ινδικού Ωκεανού».
Παρά το γεγονός ότι έχουν το τελευταίο διάστημα εντοπιστεί πολλά σημεία στα οποία ενδέχεται να υπάρχουν συντρίμμια, κανένα από αυτά δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ότι προέρχεται από το Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών.
Για τους ειδικούς, όσο σημαντικό είναι να βρεθούν τα αντικείμενα του αεροσκάφους, καθώς με αυτό τον τρόπο οι ερευνητές θα οδηγηθούν στο ακριβές σημείο που βρίσκεται το αεροπλάνο, άλλο τόσο σημαντικό είναι να βρεθούν και τα «μαύρα κουτιά», τα οποία είναι το μέσο ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη στις 8 Μαρτίου, όταν εξαφανίστηκε τo Μπόινγκ.
Τα «μαύρα κουτιά» εκπέμπουν ένα σήμα, το οποίο μπορούν να λάβουν τα ειδικά σκάφη που συμμετέχουν στην επιχείρηση. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής αυτού του σήματος δεν είναι απεριόριστη και ήδη ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση