GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθανασίου: Δεν κοιμούνται στο πάτωμα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου την ύπαρξη κρατουμένων που κοιμούνται στο πάτωμα πάνω σε στρώμα...


Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου την ύπαρξη κρατουμένων που κοιμούνται στο πάτωμα πάνω σε στρώματα στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού Άγιος Παύλος, όπως αυτό απεικονίστηκε σε φωτογραφίες που έστειλαν έγκλειστοι σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης “Δεν είμαστε περήφανοι για την κατάσταση στις φυλακές, το ότι έχουμε συνωστισμό είναι γεγονός, αλλά στρώματα δεν υπάρχουν κάτω και όποιος θέλει μπορεί απροειδοποίητα να επισκεφθεί το χώρο να το διαπιστώσει”.
Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι ο αυξανόμενος αριθμός των οροθετικών κρατουμένων, οι οποίοι το 2011 ήταν 45 και σήμερα ανέρχονται στους 140 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αυτό και το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στη δημιουργία νέας πτέρυγας οροθετικών κρατουμένων στο συγκρότημα των φυλακών Κορυδαλλού, χωρητικότητας 100 ατόμων.

Ήδη με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η πρόσληψη 39 γιατρών, ενώ ήδη συζητείται η ενεργοποίηση παλαιότερης νομοθετικής ρύθμισης για την ένταξη του νοσοκομείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει σχετική συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με το συνάδελφό του υπουργό Υγείας. Επίσης, σε πτέρυγα του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενούνται κρατούμενοι.
Ακόμη, η ασφυκτική κατάσταση στο νοσοκομείο κρατουμένων οδηγεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να επεκτείνει το μέτρο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης κρατουμένων (βραχιολάκια) και σε 50-60 ασθενείς κρατουμένους που πάσχουν από βαριές ασθένειες όπως είναι AIDS, βαριά καρδιολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, τετραπληγία κλπ.
Τέλος, στην πιλοτική εφαρμογή του συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκια) πέραν των 200 καταδίκων και υποδίκων θα ενταχθούν και οι κρατούμενοι με βαριά νοσήματα.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση