GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινάνε τα έργα ανάπλασης στο Καβροχώρι

Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, ξεκινάνε τα έργα ανάπλασης του Καβροχωρίου. Πρόκειται ...

Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, ξεκινάνε τα έργα ανάπλασης του Καβροχωρίου. Πρόκειται για έργα που αναμένεται να ...
αλλάξουν ριζικά την όψη του οικισμού, προϋπολογισμού 295.000 €.

Στις εργασίες προβλέπονται παρεμβάσεις σε μια έκταση 1800 τ.μ., που περιλαμβάνει το χώρο γύρω από τον Ι. Ν. του Αγ. Δημητρίου, τον ελεύθερο χώρο απέναντι από το δημοτικό σχολείο, την παραδοσιακή κρήνη, το μνημείο και τους γύρω δρόμους.

Στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας, δημιουργείται ελεύθερος χώρος ανάπαυσης και περιπάτου, τοποθετούνται καθιστικά, φωτιστικά, σχάρες στα δένδρα, καθώς και μια πέργκολα στη νότια πλευρά. Στον ελεύθερο χώρο απέναντι από το σχολείο, τα τοιχία αντιστήριξης των όμορων κτισμάτων χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση 4 σειρών κερκίδων με ελαφρύ στέγαστρο από μέταλλο και ξύλο, για να μπορούν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, υπαίθρια μαθήματα, κλπ. Σε κομβικά σημεία τοποθετούνται φωτιστικά, επανασχεδιάζεται η στάση του λεωφορείου, ενώ σε όλη την περιοχή παρέμβασης δημιουργείται ειδική όδευση για ατομα με Προβλήματα Όρασης.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο τόνισε: «Σε ένα οικισμό δίπλα στην πόλη, που παρατηρούμε μια διαρκή αύξηση των μόνιμων κατοίκων του, ξεκινάμε σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής. Με αυτά τα έργα, θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς ανάπτυξης του οικισμού, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να προστατέψουμε, αλλά και να αναδείξουμε όλα τα πλεονεκτήματά του. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τα δίκτυα αποχέτευσης και τη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού την οποία εγκαινιάζουμε και επίσημα τις επόμενες ημέρες, έχουμε πραγματοποιήσει πλακοστρώσεις με κυβόλιθους, έχουμε τοποθετήσει νέα παιδική χαρά, έργα και παρεμβάσεις δηλαδή που έχουν ήδη αλλάξει προς το καλύτερο την όψη του οικισμού. Με την υλοποίηση και της συγκεκριμένης ανάπλασης καθοριστικών σημείων του οικισμού, η συνολική εικόνα του Καβροχωρίου θα είναι εντελώς διαφορετική, πιο σύγχρονη και πιο φιλική για κατοίκους και επισκέπτες.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, το γεν. Γραμματέα του υπ. Εσωτερικών κ. Γ. Ιωαννείδη και τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη, για το ενδιαφέρον που επέδειξαν και τη βοήθειά τους και σε αυτή μας την παρέμβαση, καθώς επίσης τους αντιδημάρχους Μ. Σαμόλη και Θ. Κύρκο για τις αποτελεσματικές προσπάθειές τους».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Περιφέρειας Κρήτης και ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης την ΕΕΤΑΑ και ο χρόνος υλοποίησης είναι 12 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση