GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτά είναι τα δέκα μυστικά που θα σας κάνουν να μην εγκαταλείψετε την γυμναστική

Το πρόγραμμα εκγύμνασης σε τακτική βάση αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους καθώς ξεκινούν και σε πολύ σύντομο δ...



Το πρόγραμμα εκγύμνασης σε τακτική βάση αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους καθώς ξεκινούν και σε πολύ σύντομο διάστημα εγκαταλείπουν την γυμναστική. Υπάρχει, ωστόσο,ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που τα καταφέρνουν . Ποιο είναι το μυστικό τους;
Δέκα μυστικά για να μην εγκαταλείψουμε την γυμναστική μας αποκαλύπτει η Γεωργία Καπώλη, MScΚλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγο-Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Το πρόβλημα είναι ότι ο αρχικός ενθουσιασμός μετριάζεται, όπως και η ενέργεια, αποσπόμαστε από άλλα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας ή δεν βλέπουμε αρκετά σύντομα απτά αποτελέσματα και…τα παρατάμε. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν να συνεχίζουν χωρίς να εγκαταλείπουν τη γυμναστική.

Το μυστικό:
Πρόσφατη έρευνα της Diane Klein έριξε λίγο φως στο θέμα. Οι άνθρωποι που ασκούνται μακροχρόνια (κατά μέσον όρο 13 χρόνια) ρωτήθηκαν σχετικά με αυτό που τους δίνει ώθηση
Όπως φάνηκε από τις απαντήσεις τους, δεν τους απασχολούσε τόσο το σμίλεμα των μυών αλλά η ευεξία και το να είναι υγιείς.

Ακολουθεί η κατάταξη των παραγόντων που τους έδιναν ώθηση να ασκηθούν:
· Καλή φόρμα
· Αισθήματα ευεξίας
· Ενέργεια
· Ευχαρίστηση από την άσκηση
· Η άσκηση ως προτεραιότητα
· Καλύτερος ύπνος
· Αίσθημα εγρήγορσης
· Έλεγχος βάρους
· Εμφάνιση

Πώς μπορεί κάποιος να παραμείνει πιστός στο πρόγραμμα γυμναστικής;
Ακολουθούν δέκα συμβουλές για να γίνει η άσκηση συνήθεια.

1.Nα έχετε ποικιλία δραστηριοτήτων που σας ευχαριστούν.

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να σας αναγκάζει να πάτε στο γυμναστήριο ή να αγοράσετε ακριβά μηχανήματα.

Το να έχετε ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως γυμναστική με βάρη, περπάτημα, τρέξιμο, τένις, ποδήλατο και αεροβική θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση του να έχετε κάτι να κάνετε ανεξάρτητα από τον καιρό ή την ώρα της ημέρας.

2.Υποσχεθείτε σε κάποιον άλλο ότι θα γυμνάζεστε

Η κοινωνική διάσταση της άσκησης μπορεί να αποδειχτεί σημαντική. Μπορείτε να περπατάτε παρέα με κάποιον άλλο ή να κάνετε μαζί ασκήσεις γυμναστικής. Η ενθάρρυνση και η στήριξη από τον άλλο είναι επίσης παράγοντας που σας δίνει ώθηση.

3.Κάντε την άσκηση προτεραιότητα

Πρέπει να είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Το πλεονέκτημα είναι ότι φίλοι και συγγενείς μαθαίνουν ότι αποτελεί μέρος της ταυτότητάς σας.

4.Άσκηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνετε νωρίς το πρωί

Οτιδήποτε μπορεί να σαμποτάρει την απόφασή σας να κάνετε πρωινή γυμναστική. Μπορείτε να το παρακάμψετε και ξυπνώντας νωρίς χωρίς να χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο θα ενεργοποιηθείτε με την άσκηση.

5.’Η ασκηθείτε γυρνώντας σπίτι από τη δουλειά

Το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι να γυμναστείτε κατά την επιστροφή από τη δουλειά. Μην γυρίσετε σπίτι. Δεν υπάρχουν πολλοί που θα γυρίσουν σπίτι και μετά θα αλλάξουν ρούχα και θα ξαναβγούν για γυμναστική.

6.Ασκηθείτε ακόμα και αν είστε κουρασμένοι

Οι πιθανότητες είναι ότι θα αισθάνεστε καλύτερα μετά την άσκηση. Η άσκηση δίνει ενέργεια. Αναπνέετε βαθιά και το σώμα κάνει καλύτερη χρήση του οξυγόνου. Θα νιώσετε ευφορία κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και μετά.

7.Ανταμείψτε τον εαυτό σας

Μπορεί να σκέφτεστε ότι δεν αξίζετε αναγνώριση για κάτι που θα έπρεπε να κάνετε έτσι κι αλλιώς ή ότι αν κουμπώσει το παντελόνι σας με προσπάθεια αυτό θα είναι ανταμοιβή. Όμως πόση έμπνευση μπορεί να σας δώσει αυτό;

Οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι δύσκολο να αλλάξουμε συμπεριφορά και ότι η επιβράβευση μας κινητοποιεί. Οπότε, αποφασίστε για κάποιο στόχο και την επιβράβευση και δουλέψτε προς αυτή την κατεύθυνση. Κάντε ότι ταιριάζει σε σας.

8.Περπατήστε η βγάλτε βόλτα το σκύλο σας

Αν σας αρέσει το περπάτημα και δεν έχετε ασκηθεί για λίγο καιρό, 10 λεπτά τρεις φορές την ημέρα θα σας δώσουν 30 λεπτά, σύμφωνα με τον Κλάιν.

Περπατήστε τουλάχιστον 10.000 βήματα την ημέρα. Κανείς δεν αρχίζει με τόσα βήματα. Εξακριβώστε ποιός είναι ο μέσος όρος των δικών σας βημάτων σε καθημερινή βάση και την επόμενη εβδομάδα προσπαθήστε να περπατήσετε 300 βήματα παραπάνω κάθε μέρα. Αυξήστε τα βήματα κάθε εβδομάδα.

Μπορείτε επίσης να περπατήσετε παρέα μ έναν σκύλο ο οποίος προσφέρει και συντροφιά.

9.Καταγράψτε τη δραστηριότητά σας

Γράψτε τα πράγματα που είναι σημαντικά για σας. Τέτοια μπορεί να είναι πόση ώρα εξασκείστε κάθε μέρα, πόσα βήματα κάνατε, πόσο μακριά τρέξατε ή κάνατε ποδήλατο, πόσο ζυγίζετε κλπ.

10. Να αντιλαμβάνεστε όλους τους δείκτες προόδου

Είναι ευχάριστο όταν τα ρούχα σας έχουν καλύτερη εφαρμογή και όταν σηκώνετε περισσότερα βάρη ασκείστε περισσότερο χωρίς να εξαντληθείτε.

Ωστόσο υπάρχουν άλλοι δείκτες προόδου, όπως:
· Το να κοιμάστε καλύτερα
· Να σκέφτεστε πιο καθαρά
· Να έχετε περισσότερη ενέργεια
· Να καταλαβαίνετε ότι οι μυς σας δεν ‘πιάνονται’ στις βαριές δουλειές
· Να ακούτε τον γιατρό σας να σας συγχαίρει για τη βελτιωμένη χοληστερόλη σας, την πίεση, την πυκνότητα των οστών, τα τριγλυκερίδια και το σάκχαρο στο αίμα. life2day.gr

1 σχόλιο

  1. Δήλωσε, το δεξί χέρι του ακροδεξιού Σαχλαμαρά, ο Μπαλτάκος, ότι είναι αντικομμουνιστής από τότε που γεννήθηκε! Συνεπικουρούμενος, ο εθνικός γελωτοποιός, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως σιχαίνεται τους κομμουνιστές!

    Κι εγώ σιχαίνομαι τη γαμ....νη δεξιά, από τότε που γεννήθηκα!!!

    Όχι απλά τη σιχαίνομαι, αλλά τη μισώ από τα βάθη της ψυχής μου!!

    Ιδιαίτερα μισώ τους γαμ.....ους "χριστιανούς ορθόδοξους", "δεξιούς νοικοκυραίους", που το πρωί "εκκλησιάζονται", φορώντας "τα καλά τους", μετά στο σπίτι βρίζουν και χτυπούν την κακόμοιρη γυναίκα τους, χτυπάνε τα παιδιά τους, το βράδυ "πηγαίνουν" με κάποια "λαθρο"-μετανάστρια πληρώνοντας "χουβαρντάδικα" (οι τρισμέγιστοι υποκριτές και ρατσιστές!!) και αργότερα στο τμήμα, όπου δουλεύουν (όταν είναι χωροφύλακες), βασανίζουν φριχτά με φάλαγγες, τον κάθε κρατούμενο!!!!

    (Δες Θεοφιλογιαννάκο, Λάμπρου, Μάλλιο, Μπάμπαλη, Καραπαναγιώτη, Κραββαρίτη ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ-ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ !!!!)

    Μισώ τη δεξιά, για τον Κατοχικό Δοσιλογισμό της (από το 1821 ΗΔΗ, οι κοτζαμπάσηδες ΤΑΚΙΜΙΑ ΤΑ έκαναν με τους Τούρκους φεουδάρχες αφέντες ΚΙ ΕΦΤΥΝΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!!!), για την Πατριδοκαπηλία της, για την Προδοσία της Πατρίδας στην Κατοχή, αργότερα- το 1974 για την Προδοσία της στην Κύπρο, για τις Χούντες της, για την ξενοδουλεία της, για τη συνεργασία της με τους Γερμανούς Ναζί, για τους Ταγματαλήτες της, τους Χίτες της, τους Παοτζήδες της, τους Μάϋδες της, τους Γερμανοτσολιάδες της, για τους κουκουλοφόρους διερμηνείς της (ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!), για τα βασανιστήρια της στην Ασφάλεια και στην ΕΑΤ-ΕΣΑ, για τις εξορίες της, για τις στυγνές δολοφονίες δεκάδων αγωνιστών δημοκρατών- Λαμπράκη, Πέτρουλα, Τσαρούχα, Χαλκίδη, Μουστακλή (τον άφησαν φυτό απ’τα βασανιστήρια), Μπελογιάννη, Πλουμπίδη, για τους λαδέμπορους της, για τους μαυραγορίτες της, που αργότερα, με την ευλογία των αγγλο-αμερικανών πατρώνων της, ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ (!!), τους οποίους τάϊζε και συντηρούσε όλα αυτά τα 70 χρόνια με θαλασσοδάνεια, μίζες και διαπλοκή, στις ματωμένες πλάτες του δύστυχου ελληνικού λαού, που έβγαζαν όλα τα κλεμμένα τους λεφτά στην Ελβετία και που τώρα ο μαλ…. ο έλληνας, θα πρέπει να πληρώνει τα γαμησ....κα τους, με τη μορφή δημοσίου χρέους!!!

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΘΛΙΑ, ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ, ΠΙΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ, ΠΙΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΦΑΤΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ!!!!

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ!!

    "ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ": ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση