GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ η Ουκρανία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ουκρανία συζητούν την καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τ...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ουκρανία συζητούν την καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το δάνειο ύψους 14-18 δισ. που θα χορηγήσει στη χώρα ο διεθνής οικονομικός οργανισμός, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Πέμπτη και με την οποία θα αποδεσμευτούν πιστώσεις συνολικού ύψους 27 δισ. δολαρίων, έχει ως στόχο να στηριχθεί η υπερχρεωμένη Ουκρανία ώστε να σταθεροποιήσει την οικονομία της μετά από πολλούς μήνες πολιτικοκοινωνικής αναταραχής.

Το ΔΝΤ «είναι έτοιμο σήμερα να συζητήσει (την καταβολή) της πρώτη δόσης των 3 δισ. δολαρίων εκ των οποίων τα μισά θα πάνε στην Εθνική Τράπεζα και τα υπόλοιπα στον κρατικό προϋπολογισμό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Σλάπακ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Το βράδυ της Τρίτης το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τις οποίες ζήτησε το ΔΝΤ για να προχωρήσει στην εκταμίευση του δανείου καθώς τις θεωρεί απαραίτητες ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να επανέλθει η χώρα στο σωστό δρόμο. Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ που θα την εξετάσει τον Απρίλιο.

Στους όρους που έθεσε το ΔΝΤ περιλαμβάνεται η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές, η επιβολή πιο σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής και η απελευθέρωση της διακύμανσης του εθνικού νομίσματος, του γρίβνια, έναντι του δολαρίου.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση